Σαν Σημερα: Προσωπα

winamp wmp real qt

Σαν σημερα: Η αλωση της Πολης

Η Κωνσταντινούπολη «πέφτει» στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων. «Η Πόλις εάλω» έπειτα από πολιορκία ενός χρόνου σαν σήμερα 29 Μαΐου 1453.

Σαν σημερα: Η Ναυμαχια της Ερεσσου

Στις 23 Μαΐου του 1821, ο ελληνικός στόλος αποτελούμενος από 57 πλοία, απέπλευσε από τα Ψαρά και τέθηκε προς αναζήτηση του τουρκικού στόλου, για τον οποίον υπήρχαν πληροφορίες ότι από μέρα σε μέρα αναμενόταν η έξοδός του από τα Στενά.

Σαν σημερα: Κυβελη Ανδριανου

Ηθοποιός και θιασάρχης, που έγινε γνωστή κυρίως με το μικρό της όνομα και κυριάρχησε στο ελληνικό θέατρο κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Πέθανε σαν σήμερα 26 Μαΐου 1978.

Σαν σημερα: Η καταδικη του Κολοκοτρωνη

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας σαν σήμερα 25 Μαΐου 1834. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας.

Σαν σημερα: Μπομπ Ντιλαν

Ο Μπομπ Ντίλαν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης γεννήθηκε σαν σήμερα 24 Μαΐου 1941.

Σαν σημερα: Η Μαχη της Κρητης

Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η αεραποβατική επιχείρηση, που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία κατά της Κρήτης στις 20 Μαΐου 1941 και η οποία έληξε δώδεκα μέρες μετά, την 1η Ιουνίου, με την κατάληψη της Μεγαλονήσου.

Σαν σημερα: Η Μαχη των Δολιανων

Οι Έλληνες επαναστάτες υπό τον Νικηταρά νικούν τους Οθωμανούς Τούρκους στα Δολιανά της Αρκαδίας στις 18 Μαΐου 1821 και επισφραγίζουν τη μεγάλη νίκη στο Βαλτέτσι.