Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Μαρία Σαράποβα

Η Μαρία Σαράποβα είναι Ρωσίδα αντισφαιρίστρια γεννήθηκε σαν σήμερα 19 Απριλίου 1987.

 

Γεννήθηκε στις 19 Απριλίου του 1987. Έχει ύψος 188 εκ. και συγκαταλέγεται στις πλέον ψηλές παίκτριες της αντισφαίρισης διεθνώς.

 

Εξαιτίας του πυρηνικού ατυχήματος στο εργοστάσιο Τσερνομπίλ το 1986, οι γονείς της Σαράποβα εγκαταστάθηκαν από τη Λευκορωσία, όπου ζούσαν, στην πόλη Νιαγκάν της Σιβηρίας. Η Μαρία γεννήθηκε έναν χρόνον μετά.

 

Είναι κάτοχος 5 Γκραν Σλαμ στο απλό και κάτοχος της κορυφής στην παγκόσμια κατάταξη στις γυναίκες. Στα τέλη του 2006 έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια του τένις στον κόσμο.

 

Το 2004 νίκησε τη Σερένα Γουίλιαμς και κατέκτησε το Ουίμπλεντον σε ηλικία 17 ετών. Δύο χρόνια μετά, το 2006 κέρδισε το Αμερικανικό Όπεν με νίκη επί της Βελγίδας Ζυστίν Ενάν. Στις 26 Ιανουαρίου του 2008 ήταν η νικήτρια στο Αυστραλιανό Όπεν, επί της Άννας Ιβάνοβιτς από τη Σερβία. Με τη νίκη της στον τελικό του απλού γυναικών με 7-5, 6-3 έγινε η πρώτη Ρωσίδα που κατέκτησε το συγκεκριμένο τίτλο. Ήταν φιναλίστ στο Αυστραλιανό Όπεν του 2007 και στο Γουίμπλεντον του 2011. Το 2012 κατέκτησε το τέταρτο Γκραντ Σλαμ της, μετά τη νίκη της στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

 

 

Σε ηλικία 7 ετών πήγε στις ΗΠΑ, όπου παρακολούθησε μαθήματα αντισφαίρισης στην Ακαδημία του Νικ Μπολετιέρι, στο Μπρέιντεντον της Φλόριντας. Η μητέρα της εξαιτίας περιορισμών με τη βίζα, πήγε στην Αμερική δύο χρόνια μετά. Η ίδια η Μαρία ζει στις ΗΠΑ από την ηλικία των 7 ετών αλλά διατηρεί τη ρωσική υπηκοότητα.

 

Το 2008 συνελήφθη στις ΗΠΑ ένας νεαρός αθλητής, ο Λέοναρντ Τέιλορ, ο οποίος είχε σκοπό πρώτα να την παντρευτεί και έπειτα να σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της.

 

Τον Ιανουάριο του 2010 υπέγραψε οκταετές συμβόλαιο με την Nike αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Το 2011 επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης μετά από 2 χρόνια και τον Ιούνιο του 2012 ανέβηκε στην κορυφή.

 

ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.