Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Τομ Χανκς (1956)

Ο Τομ Χανκς, γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1956 είναι γνωστός Αμερικανός ηθοποιός.

 

Ο Χανκς δούλεψε στην τηλεόραση και σε οικογενειακές κωμωδίες, γίνοντας ευρύτερα γνωστός με την ταινία Μπιγκ (Big, 1988), πριν επιτύχει και σαν δραματικός ηθοποιός σε επιτυχημένες ταινίες όπως Φιλαδέλφεια (Philadelphia, 1993), Φόρεστ Γκαμπ (Forrest Gump, 1994), Απόλλο 13 (Apollo 13, 1995), Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν (Saving Private Ryan, 1998) και Ναυαγός (Cast Away, 2000).

 

Ο Χανκς κέρδισε συνεχόμενα το βραβείο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1993 για το Φιλαδέλφεια και το 1994 για το Φόρεστ Γκαμπ. Οι συνολικές εισπράξεις των ταινιών του στο αμερικανικό box office ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ο Χανκς γεννήθηκε στο Κόνκονρτ της Καλιφόρνια. Ο πατέρας του, Έιμος Μέφορντ Χανκς, ήταν μακρινός απόγονος του Προέδρου της Δημοκρατίας Αβραάμ Λίνκολν. Η μητέρα του, Τζάνετ Μέριλιν, εργαζόταν σε νοσοκομείο. Οι γονείς του χώρισαν το 1960 και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, Σάντρα, Λάρι και Τομ, έμειναν με τον πατέρα τους ενώ ο μικρότερος, Τζιμ, με τη μητέρα τους. Αργότερα οι γονείς του, έκαναν ο καθένας και άλλο γάμο. Η μητριά του Χανκς είχε ήδη πέντε παιδιά από τον πρώτο της γάμο. Χώρισαν μετά από δύο χρόνια.

 

Ο Χανκς σπούδασε θέατρο στο Κολέγιο Chabot στην Καλιφόρνια και δύο χρόνια μετά φοίτησε στο California State University του Σακραμέντο.

 

Περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

 

Πηγή: ishow.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.