Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Παρουσιάστηκε η μίνι φούστα (1964)

Η εμφάνιση της μίνι φούστας θεωρήθηκε ανατρεπτική πράξη. 

 

Μία από τις πολλές που έφερε η δεκαετία του '60, ωστόσο αναφορές από μίνι φούστες υπήρχαν και στην Αρχαία Σπάρτη ενώ κάποιοι ιστορικοί της μόδας εντάσσουν και την ένδοξη φουστανέλα στην κατηγορία του μίνι.

 

Νωρίτερα, την δεκαετία του '50 μπορούσε να δει κάποιος μίνι σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, στα γήπεδα του τένις, στα παγοδρόμια ή και ακόμα στις τσιρλίντερς.

 

Όλα άρχισαν τη 10η Ιουλίου.

 

Η 82χρονη σήμερα, Κουάντ διατηρούσε την μπουτίκ Bazaar στο Τσέλσι του Λονδίνου και από τα τέλη της δεκαετίας του '50 άρχισε να πειραματίζεται με το μήκος της φούστας. 

 

Ως γενέθλια ημέρα του μίνι θεωρείται η 10η Ιουλίου του 1964, όταν η 30χρονη Κουάντ παρουσίασε την πρώτη της ολοκληρωμένη της κολεξιόν με μίνι φούστες. Η ονομασία του ρούχου σχετίστηκε με το αγαπημένο της αυτοκίνητο, μάρκας Μίνι Κούπερ.

 

Πρωτοπόρα  σχεδιάστρια, με αυτό το ρούχο, απέσπασε το βραβείο "φόρεμα της χρονιάς" το 1963.

 

 

Επιδίωξη της σχεδιάστριας ήταν να φτιάξει ένα πρακτικό ρούχο για τη γυναίκα, που όπως έλεγε "να της επιτρέπει να τρέξει για να προλάβει το λεωφορείο". 

"Έρχονταν γυναίκες στο μαγαζί για να προβάρουν μια φούστα και μου έλεγαν να την κάνω όλο και πιο κοντή. Είναι κάτι που πάντα ήθελαν" έλεγε. 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.