Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Μακελειό στο κρουαζιερόπλοιο "City of Poros"

Μακελειό στο ελληνικό κρουαζιερόπλοιο "City of Poros", στον Σαρωνικό Κόλπο.

 

Τρεις ένοπλοι με αυτόματα άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άτομα να σκοτωθούν, 98 να τραυματιστούν και η γέφυρα του πλοίου να υποστεί πλήρη καταστροφή.

 

Το City of Poros επέστρεφε στον Πειραιά ύστερα από ολοήμερη κρουαζιέρα στον Κόλπο της Θεσσαλονίκης όταν ένας νεαρός άνδρας έβγαλε από το σακίδιο ένα πολυβόλο και άνοιξε πυρ εναντίον των επιβατών. Στη συνέχεια έριξε χειροβομβίδα και έναν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο πλοίο. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις Γάλλοι.

 

Η έρευνα έδειξε ότι πίσω από την επίθεση ήταν η οργάνωση Φατάχ-Επαναστατικό Συμβούλιο του Αμπού Νιντάλ, ο οποίος πέθανε το 2002. Εναντίον των τριών κατηγορουμένων έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 1992, αλλά είναι άγνωστο εάν βρίσκονται ακόμα στη ζωή. Λίγες ώρες πριν από την επίθεση στο πλοίο, ανατινάχθηκε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δυο επιβάτες του. Αυτό είχε οδηγήσει στη σκέψη ότι μια δεύτερη ομάδα πιθανό να επενέβαινε στην ξηρά.

 

 

Στόχος της επίθεσης ήταν ένα γκρουπ τουριστών από τις ΗΠΑ που αναμενόταν να επιβιβαστεί στο πλοίο εκείνη την ημέρα. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο με τα εκρηκτικά θα προσέγγιζε στον χώρο αποβίβασης των ταξιδιωτών.

Η έκρηξη που θα ακολουθούσε θα προκαλούσε την "προσδοκώμενη αιματοχυσία". Αυτό ήταν το εγκληματικό σχέδιο, για το οποίο στελέχη της οργάνωσης είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους, διαβλέποντας τη ματαιότητα του μακελειού. Από ένα λάθος, από σαμποτάζ, από το αμόκ της αποτυχίας ίσως, όλοι οι τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Πρόλαβαν όμως να εκτελέσουν εν ψυχρώ εννέα ταξιδιώτες. Ο οργανωτής της επίθεσης, "απόκληρος" πλέον της διεθνούς τρομοκρατίας, φέρεται να αργοπεθαίνει από ανίατη ασθένεια.

Η αλόγιστη, αλλόκοτη σφαγή στο κρουαζιερόπλοιο "City of Poros" φαίνεται να κλείνει ­ 11 χρόνια μετά ­ τον κύκλο της. Προσδιορίζοντας το αναίτιο, το άσκοπο μιας ανθρωποσφαγής δίχως στόχους. Ακόμη και στο πλαίσιο των ιδιότυπων σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων και των αλλόκοτων ισορροπιών της διεθνούς τρομοκρατίας.

 

ΠΗΓΗ: makeleio.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.