Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Βασίλης Σπανούλης (1982)

Ο Βασίλης Σπανούλης γεννήθηκε στη Λάρισα στις 7 Αυγούστου 1982.

 

Είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής που αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2010, στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ και την Ευρωλίγκα, για την ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς. Είναι 1.93, και παίζει ως Point Guard και Shooting Guard εξίσου, ενώ είναι γνωστός και με τα ψευδώνυμα: Kill Bill, V-Span και MVP (Most Vasilis Player).

 

Ονομάστηκε Καλύτερος Παίχτης των Βαλκανίων το 2009, Καλύτερος Ευρωπαίος Παίκτης το 2012 και το 2013, Αθλητής της Χρονιάς από το Βατικανό, που βραβεύτηκε με το Giuseppe Sciacca βραβείο το 2013, και MVP της Ευρωλίγκας την ίδια χρονιά. Έχει βρεθεί 7 φορές στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας.

 

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του στην Εθνική Ελλάδας, με την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στην ιστορία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2005. Σημαντικότερη ήταν, όμως, η προσφορά του στο ασημένιο μετάλλιο, στο Μουντομπάσκετ του 2006, σημειώνοντας δε, 22 πόντους, σε εκείνο το αξιομνημόνευτο παιχνίδι, στα ημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα στις ΗΠΑ, το οποίο και είχε κερδίσει η Ελλάδα, με 101-95. Στη συνέχεια κατέκτησε κι ένα χάλκινο μετάλλιο, στο Ευρωμπάσκετ του 2009, χρονιά που πολλοί Έλληνες παίχτες απουσίαζαν με τραυματισμούς, έτσι συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης.

 

Πηγή: el.wikipedia.org

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.