Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Ρότζερ Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι Ελβετός επαγγελματίας τενίστας, ο οποίος κατατάσσεται σήμερα στο Νο. 3 παγκοσμίως από την Ένωση Επαγγελματιών Αντισφαιριστών. 

 

Γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1981 στη Βασιλεία της Ελβετίας και είναι γιος Γερμανοελβετού και Νοτιοαφρικάνας. Μεγάλωσε στο προάστιο Μουνχενστάιν τής Βασιλείας, κοντά στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γαλλία και με τη Γερμανία.

 

Ως παιδί έπαιζε επίσης ποδόσφαιρο, και, πριν αποφασίσει να ακολουθήσει καριέρα στο τένις, ήθελε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

 

Είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών -σύμφωνα μάλιστα με τις κατά καιρούς δηλώσεις σχολιαστών τένις και τενιστών, "ο σπουδαιότερος όλων των εποχών". Μερικά από τα αναρίθμητα ρεκόρ του μεγαλύτερου τενίστα όλων των εποχών είναι η παραμονή του επί 302 εβδομάδες ως νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης , η κατοχή 19 τίτλων Grand Slam και 6 τίτλων ATP World Tour Finals, η κατάκτηση 5 συνεχόμενων τίτλων σε δύο διαφορετικά Grand Slam, η κατάκτηση 3 Grand Slam σε κάθε μία από τρεις διαφορετικές σεζόν (2004, 2006 και 2007), η συμμετοχή του σε 29 τελικούς Grand Slam, η συμμετοχή του σε τουλάχιστον 5 τελικούς σε κάθε Grand Slam, η συμμετοχή του στους τελικούς και των τεσσάρων Grand Slam σε τρεις διαφορετικές σεζόν (2006, 2007 και 2009), η συμμετοχή του σε τουλάχιστον τρεις από τους τέσσερις τελικούς Grand Slam σε πέντε διαφορετικές σεζόν (2004, 2006, 2007, 2008, 2009) και η συμμετοχή του σε 23 συνεχόμενους ημιτελικούς Grand Slam.

Πηγή: sansimera.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.