Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Οκτωβρίου 1951.

Τελείωσε το δημοτικό στο Ζωγράφειο, ενώ το 1964 ήρθε πρόσφυγας στην Αθήνα και φοίτησε στο 8ο Γυμνάσιο Αρρένων. Η καταγωγή της οικογένειάς του είναι από τη Βουχωρίνα Βοΐου του νομού Κοζάνης. 

Το 1969 εισήχθη στο Οικονομικό και Πολιτικό τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του το 1971.

Εργάστηκε ως στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας και ως ηχολήπτης μουσικής, ενώ παράλληλα σπούδασε υποκριτική. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο ήταν κοντά στην Έλλη Λαμπέτη και στο έργο "Φιλουμένα Μαρτουράνο", ενώ στην τηλεόραση έγινε γνωστός από την "Αστροφεγγιά" και "Το μινόρε της αυγής" και την "Παραγγελιά" στον κινηματογράφο.

Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος και έχει διδάξει σε σεμινάρια υποκριτικής και σεναρίου. Στις 15 Αυγούστου 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας (Λεοπάρδαλη Α' Ανδρικού Ρόλου) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο για την συμμετοχή του στην ταινία Ακαδημία Πλάτωνος, μια σημαντική διάκριση για τον ελληνόφωνο κινηματογράφο.

Το Σεπτέμβριο του 2011 η ερμηνεία του στην ταινία "Άδικος Κόσμος" απέσπασε το "Ασημένιο Κοχύλι Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας" στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος είναι φανατικός φίλος της επιστήμης και το διάστημα 2004-2005 παρουσίασε την εκπομπή "Εύρηκα" στο Mega Channel, μαζί με το Γιώργο Ζαρκαδάκη, ενώ από το 2007 συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού Famelab για την επικοινωνία της επιστήμης. Το 2007 σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο του Απόστολου Δοξιάδη με τίτλο "17η νύχτα" και θέμα το Θεώρημα της μη πληρότητας του Γκέντελ.

Το 2003, παρουσίασε στο Mega Channel το τηλεπαιχνίδι "Ο πιο έξυπνος".

 

Πολιτική και προσωπική ζωή

Στις ευρωεκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους και μετέπειτα με το Ποτάμι. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος δήμου Αθηνών με τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη. Στις 18 Φεβρουαρίου 2016 παραιτήθηκε από την θέση του αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου του δήμου Αθηνών μετά από ένα χρόνο ενεργής απασχόλησης στον δήμο. Τον διαδέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος έχει παντρευτεί δύο φορές. Βρισκόταν σε έγγαμο βίο για 25 χρόνια, μέχρι και τον Μάρτιο του 2016, οπότε ανακοινώθηκε ο χωρισμός τους, με την ηθοποιό Φαίη Κοκκινοπούλου, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο τον Σπύρο το 1999. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε το 1985 ακόμη έναν γιο, τον Γιώργο, ο οποίος επίσης ασχολείται με την υποκριτική.

 

Πηγή: wikipedia.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.