Σαν Σημερα: Προσωπα

ΕΥΡΥΔΙΚΗ: Η πριγκίπισσα της ελληνικής ροκ

Χαρακτηρίστηκε "Νεράιδα της ελληνικής ροκ σκηνής".  Ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 8 ετών, ενώ εκπροσώπησε την Κύπρο τρεις φορές στον διαγωνισμό της Eurovision. Πριν δύο χρόνια, με αφορμή προγραμματισμένη εμφάνισή της στην Τρίπολη, παραχώρησε συνέντευξη στον Αρκαδία 93.8. Σαν σήμερα γεννήθηκε η μοναδική τραγουδίστρια.

 

 

Η Ευρυδίκη γεννήθηκε σαν σήμερα στις 25 Φεβρουαρίου 1968 στη Λεμεσσό της Κύπρου και μεγάλωσε στη Λευκωσία.


Ήταν ακόμα μικρό κορίτσι στο νηπιαγωγείο όταν άρχισε να δείχνει την αγάπη της για τη μουσική, το τραγούδι και τον χορό!


Ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 8 χρονών και αργότερα στο γυμνάσιο ξεκίνησε μαθήματα θεωρίας, αρμονίας και πιάνου στο Ελληνικό Ωδείο Λευκωσίας. Συμμετείχε σε πολλές σχολικές εκδηλώσεις και ταξίδεψε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με μεγάλη χορωδία που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή παιδιών των δημοτικών σχολείων Λευκωσίας τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο του 1974, τραγουδώντας παραδοσιακά – δημοτικά τραγούδια, αλλά και τραγούδια που γράφτηκαν για την Κύπρο, τον πόλεμο και την προσφυγιά!

 

 

 

Στα πρώτα εφηβικά της χρόνια συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς τραγουδιού και εξωσχολικές εκδηλώσεις, είτε τραγουδώντας με την κιθάρα της, είτε σαν μέλος διάφορων γκρουπ, παίζοντας κυρίως τραγούδια των Beatles.


Το 1981 και ακόμα μαθήτρια γυμνασίου εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Κυπριακή Τηλεόραση σε μουσικές χριστουγεννιάτικες εκπομπές. Το 1983 επιλέγεται από το ΡΙΚ (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου) και παίρνει μέρος στο φωνητικό γκρουπ που εκπροσώπησε την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι του Σταύρου Σιδερά "Η αγάπη ακόμα ζει".


Τον Σεπτέμβριο του 1987 φεύγει για το Παρίσι, όπου και σπουδάζει στο "Studio des Varietes", και γίνεται η πρώτη ξένη, μη γαλλόφωνη φοιτήτρια που γίνεται δεκτή στη σχολή. Εκεί παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής, κιθάρας, θεωρίας, αρμονίας καθώς επίσης και μαθήματα κινησιολογίας, έκφρασης σώματος και προσώπου και σκηνικής παρουσίας! Στη συνέχεια γίνεται δεκτή στο "Berklee College of Music" της Βοστόνης όπου και συμπληρώνει τις μουσικές της σπουδές (φωνητική, basic keyboard, ear training, ιστορία της μουσικής, ιστορία Jazz, αρμονία , αντίστιξη, ενορχήστρωση)!

 


Μένει στη Βοστόνη για ένα χρόνο και όταν το καλοκαίρι του 1989 βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στην Αθήνα, γνωρίζει τον Φίλιππα Παπαθεοδώρου (τότε διευθυντή της EMI) μετά από πρωτοβουλία του καλού της φίλου και συνεργάτη αργότερα Λεωνίδα Μαλένη, και υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο!


Η δημιουργία του πρώτου προσωπικού της δίσκου γίνεται πια πραγματικότητα. Κυκλοφορεί το 1991 με τίτλο "Για Πρώτη Φορά" και περιέχει τραγούδια του ήδη καταξιωμένου συνθέτη Αλέξη Παπαδημητρίου, του Γιώργου Θεοφάνους και του Λεωνίδα Μαλένη! Συμμετέχει και ο πολύ αγαπημένος της φίλος Δάκης. "Το μόνο που θυμάμαι" γίνεται πολύ γρήγορα επιτυχία, ακολουθεί το "Για πρώτη φορά", το "Φύγε" κ.ά. και η Ευρυδίκη κερδίζει μια θέση στις καρδιές της νεολαίας.


Το 1992 βραβεύεται ως η Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Τραγουδίστρια στα "Μουσικά Βραβεία Ποπκορν". Την ίδια χρονιά εκπροσωπεί την Κύπρο στην Eurovision με το τραγούδι του Γιώργου Θεοφάνους "Ταιριάζουμε"!

 


Το 1993 κερδίζει το βραβείο καλύτερης ερμηνείας για το τραγούδι "Πόσο λίγο με ξέρεις"!


Τον Απρίλιο του 1993 παντρεύεται τον αγαπημένο της Γιώργο Θεοφάνους και στα τέλη του 1993 κυκλοφορούν το τρίτο άλμπουμ με τίτλο"Μίσησέ με".

 


Εκπροσωπεί για άλλη μια φορά την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision το 1994 με το τραγούδι "Είμαι Άνθρωπος κι Εγώ" του Γιώργου Θεοφάνους, δείχνοντας μια πιο ώριμη πλευρά στην ερμηνεία της!



Το Νοέμβριο του 1996 φέρνει τον κόσμο με τον σύζυγό της Γιώργο Θεοφάνους τον γιό τους Άγγελο! Το 1997 κυκλοφορεί το "Πες το μου αυτό" έχοντας και ένα ντουέτο με τον Αντώνη Βαρδή. Η δουλειά αυτή με εξαίρεση το νανούρισμα που γράφτηκε για τον Άγγελο, περιλαμβάνει ως επί το πλείστον τραγούδια πιο λαϊκόχρωμα, ακολουθώντας την τάση της εποχής, εκπλήσσοντας πολλούς, αλλά επιτρέποντας στην ίδια να δοκιμαστεί και κάπου αλλού.

 


Έτσι την επόμενη χρονιά, το 1998, δοκιμάζεται σε pop-ethnic ήχους και κυκλοφορεί το "Δέσε μου τα μάτια" το οποίο γίνεται το πρώτο της χρυσό άλμπουμ στην Ελλάδα!


Το 2001 αφού συμμετέχει στο musical "Ο βασιλιάς κι εγώ" με τη Μιμή Ντενίση ερμηνεύοντας με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικές κριτικές το ρόλο της Ταπτίμ, ετοιμάζει παράλληλα τα καινούρια τραγούδια και ετοιμάζει και μια παράσταση για το House of Art. Ξεκινάει 4 Φεβρουαρίου του 2002 και η παράσταση παίρνει παράταση και τον Μάρτιο, και αποτελεί ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει κάνει μόνη της η Ευρυδίκη μέχρι τότε!

 

 

 

Το 2006 δέχεται πρόταση από το PIK να εκπροσωπήσει για τρίτη φορά την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision 2007 στο Ελσίνκι της Φιλανδίας με τραγούδι του Δημήτρη Κοργιαλά.


Στις 23 Φεβρουαρίου παρουσιάζει για πρώτη φορά το τραγούδι του Δημήτρη Κοργιαλά και του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου "Comme ci comme ça", με το οποίο εκπροσώπησε στις 10 Μαϊου την Κύπρο στον Ημιτελικό του 52ου Διαγωνισμού της Eurovision στο Ελσίνκι της Φιλανδίας!

 

http://www.govastileto.gr/assets/images/66207.jpg


To 2009 παντρεύεται τον Δημήτρη Κοργιαλά με τον οποίο ήταν σε σχέση τα τελευταία δεκατρία χρόνια.

 

Η Ευρυδίκη τραγουδά στο ACRO Club για 3η σεζόν με τον πιο αγαπητό και δημοφιλή τραγουδιστή της νεότερης γενιάς, Γιώργο Σαμπάνη και την εκρηκτική και ιδιαίτερη όπως πάντα Τάμτα.

 

 


Ευρυδίκη-Κοργιαλάς: Το τέλος - Η ανακοίνωση του διαζυγίου τους:

 

Και οι δυο ανάρτησαν το καλοκαίρι του 2015 τα ίδια λόγια-ανακοίνωση της απόφασής τους, ώστε να μην επιτρέψουν σε κανέναν να κάνει εικασίες για το τι συμβαίνει ανάμεσά τους: "Μετά από δώδεκα χρόνια σχέσης και έξι χρόνια έγγαμης συμβίωσης , έχουμε αποφασίσει με τον Δημήτρη/με την Ευρυδίκη, εδώ και πολύ καιρό να συνεχίσει ο καθένας τον δικό του δρόμο. Με αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό ο ένας για τον άλλο προχωράμε τις διαδικασίες για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου κρατώντας τις ωραιότερες στιγμές από την μέχρι σήμερα κοινή μας πορεία. Παραμένουμε πάντα φίλοι".

Λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου Ευρυδίκης-Κοργιαλά, η νέα σύντροφός του αποκάλυψε τη σχέση τους. Το όνομα αυτής Φωτεινή Ψυχίδου. Η γυναίκα που του έχει κλέψει την καρδιά και τον έκανε να την ερωτευτεί δεν είναι άλλη από την πρώην σύζυγο του Μπάμπη Στόκα των Πυξ Λαξ, με τον οποίο και έχουν μία κόρη έξι χρόνων την Ιόλη.

 

 

 

"Ερωτεύτηκε την Ευρυδίκη πριν 20 χρόνια"


Η Ευρυδίκη και ο Μπομπ Κατσιώνης εδώ και λίγο διάστημα είναι μαζί. Ο Μπομπ ρωτήθηκε για το πρώτο μουσικό κομμάτι που του άρεσε και δεν είχε καμία σχέση με την μουσική που δημιουργεί σήμερα και εκείνος ανέφερε: "Ε, εντάξει, ευκολάκι: Είναι η συμμετοχή της Ευρυδίκης στην Eurovision με το "Είμαι Άνθρωπος κι εγώ" το 1994 όπου και έφαγα κεραυνοβόλο έρωτα. Και αυτό βέβαια είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε 20 χρόνια μετά οπότε...Dont Stop Believing part 2"!


"Είμαι κλασική μαμά"



"Έχει ταλέντο στη μουσική, αλλά δεν θέλει να ασχοληθεί με αυτήν. Τον ενδιαφέρει περισσότερο ο κόσμος των παιχνιδιών, γι' αυτό σπουδάζει σχεδιασμό video games. Δεν ακούει τόσο τα δικά μας τραγούδια. Προτιμάει άλλα είδη μουσικής. Παρ' όλα αυτά, όταν ετοιμάζω κάτι καινούριο, ρωτάω τη γνώμη του και μου κάνει ολόκληρη μουσική ανάλυση" είπε για τον γιο της και συνέχισε: "Κυρίως είμαι κλασική μαμά, πράγμα που σημαίνει ότι γίνομαι υπερπροστατευτική πολλές φορεί. Είμαι από εκείνες τις μαμάδες που ίσως κακομαθαίνουν τα παιδιά τους, γιατί δεν θέλουν να τους χαλάσουν χατίρι. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η σχέση μας δεν είναι η τυπική μητέρας - γιου, γιατί είναι ώριμο παιδί και μπορώ να συζητήσω τα πάντα μαζί του".


Δισκογραφία:

Για πρώτη φορά (1991)
Πόσο λίγο με ξέρεις (1992)
Μίσησε με (1993)
Φθινόπωρο Γυναίκας (1995)
Αυτό το φιλί (1996)
Η επόμενη μέρα (1996)
Πές το μου αυτό (1997)
Δέσε μου τα μάτια (1998)
Το κουμπί (1999)
Όλα δικά σου (2000)
Live Κι αλλιώς (2003)
Όσο φεύγω γυρίζω (2003)
Πιάσε με Remixes (2004) cd single
Best Of (2004)
Στο ίδιο βαγόνι (2005)
13(2007)
Έτσι είναι η αγάπη (2009) Συμμετέχει ο Δημήτρης Κοργιαλάς
Έτσι απλά (2010) cd single

 

Πηγές:evridiki.gr/ tralala.gr/gossip-tv.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.