Σαν Σημερα: Προσωπα

ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ: Ένας παράξενος, σύγχρονος ρεμπέτης

Είναι καινοτόμος, μοντέρνος και εκκεντρικός. Δεν είναι ο τυπικός τραγουδιστής της αθηναϊκής νυχτερινής πίστας, αλλά ο μοναδικός λαϊκός τραγουδιστής που τολμά να εκτίθεται. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης.

 

Ο Γιώργος Μαζωνάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά της Νίκαιας. Μεγάλωσε ακούγοντας κλασικά λαικά τραγούδια από φωνές σαν του Στράτου Διονυσίου, του Γιάννη Πάριου, της Μαρινέλλας, της Χάρις Αλεξίου αλλά και πολύ ξένο ροκ.

 

Πολύ γρήγορα, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, συνειδητοποίησε  ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε ήταν να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής. Πηγαίνοντας με το λεωφορείο στο σχολείο του, περνούσε έξω από τη ταβέρνα "Μουσικό ρετιρέ". Χτύπησε την πόρτα του ιδιοκτήτη και εκείνος αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία. Ετσι έβγαλε το πρώτο του νυχτοκάματο.

 

 

 

Το 1992 ο Νίκος Μουρατίδης τον είδε να τραγουδά στο κέντρο "Παριζιάνα" της Πάτρας. Τον έβγαλε από την αφάνεια, του έκλεισε συμβόλαιο στην εταιρεία Polygram και ανέλαβε να τον μανατζάρει. "Ηταν ακόμη ένα στοίχημα που ήθελα να κερδίσω. Να φτιάξω εξαρχής έναν άγνωστο καλλιτέχνη" έχει δηλώσει ο Μουρατίδης, αφήνοντας μάλλον αιχμές για εκείνη τη συνεργασία που έληξε το 1998.

 


Ο Γιώργος Μαζωνάκης με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του, τη ξεχωριστή ερμηνεία του και τις πρωτοποριακές απόψεις του, άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, με τις ιδιαίτερα πετυχημένες εμφανίσεις του σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.

 

 


Παράλληλα, ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Αυστραλία, αλλά και σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, όπως: Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσευ, Ατλάντικ Σίτυ και Σικάγο. Επίσης ένα best με μεγάλες επιτυχίες του κυκλοφόρησε στην Ιταλία με αφορμή την επιτυχία που έκανε εκεί το τραγούδι "μου λείπεις" ως τραγούδι της διαφημιστικής καμπάνιας γνωστού μοντέλου αυτοκινήτου.


Το 2002 ο δημοφιλής τραγουδιστής τραγούδησε δύο τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη στο soundtrack της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου "Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου" , τα "Καμικάζι" και "ξημερώνει πάλι".

 

 


O Γιώργος Μαζωνάκης στα 22 χρόνια της δισκογραφίας του και στα ακόμη περισσότερα των Live εμφανίσεών του, είτε μόνος είτε σε συνεργασίες που γράψανε ιστορία με την απήχηση τους, διένυσε κι εξακολουθεί να διανύει μια διαδρομή διαρκών αλλαγών, ενίοτε κι ανατροπών και όσο αφορά το στυλ του αλλά και το ρεπερτόριό του.

 

http://www.lifespeed.gr/images/articles/2859/img1.jpg


Διακρίνεται πάντα για την καθαρότητα των αισθητικών του απόψεων, τον αυστηρό επαγγελματισμό του και την απολυτότητα στα πιστεύω του. Πρόκειται για ένα τραγουδιστή που δύσκολα τυποποιείται κι εντάσσεται στη συνήθη κατηγοριοποίηση του ελληνικού τραγουδιού.


 

 

Ο τραγουδιστής συνηθίζει να κάνει ανατρεπτικές εμφανίσεις και να προκαλεί με τις δηλώσεις του. Έχει παραδεχτεί πως μικρότερος έχει κάνει χρήση ουσιών χωρίς όμως να φτάσει σε καταστροφικό σημείο. Οι φίλοι του και οι θαυμαστές του τον αποκαλούν "Μαζώ". Θεωρεί τη καλύτερή του συνεργασία εκείνη με τη Δέσποινα Βανδή, ενώ έχει όνειρο να συνεργαστεί με την Ελένη Βιτάλη και τη Χαρούλα Αλεξίου.

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται στο νυχτερινό κέντρο Έναστρον, στην οδό Πειραιώς, η εκρηκτική λαϊκή σύμπραξη του Βασίλη Καρρά και του Γιώργου Μαζωνάκη, μαζί τους ο Stan και η Μαλού.

 

 

 

Ο μικρός συνάδελφος της Μαρινέλλας


Είχε μεγάλο θάρρος ή, καλύτερα, θράσος. Ηταν μόλις 12 χρόνων όταν είχε πει  με αυθάδεια στη Μαρινέλλα ότι αυτός και εκείνη είναι συνάδελφοι. Αυτή γέλασε και του απάντησε "πέρασε μέσα εσύ". Μπήκε σε καμαρίνι για πρώτη φορά στη ζωή του. Δεν ξαναβγήκε έκτοτε...

 

 

Δεν ένιωσα ποτέ "κακό παιδί"


"Θα σας το πω μια κι έξω χωρίς καμιά περιστροφή: Δεν ένιωσα ποτέ κακό παιδί, μη σας πω ότι αισθανόμουν ακριβώς το αντίθετο, πολύ συνεσταλμένος έως ντροπαλός". Ως προς τον εαυτό του τουλάχιστον, δεν έχει υπάρξει ποτέ κακό παιδί; "Ίσως με τη συμβατική έννοια του όρου, αν και δεν θα το έλεγα "κακό παιδί". Αυτοκαταστροφικός υπήρξα κάποιες φορές", δήλωσε ο Γιώργος Μαζωνάκης.

 

 


Όταν χωρίζω κάνω πράγματα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί


Το μόνο που έχει να πει για την προσωπική του ζωή είναι ότι τη ζει έντονα, είτε αυτό είναι ένας έρωτας είτε ένας χωρισμός: "Ο έρωτας είναι για να τον ζούμε, και ο χωρισμός επίσης. Εγώ όταν χωρίζω κάνω συνταρακτικά πράγματα. Όλα αυτά που φαντάζεται κανείς και πολλά ακόμη που δεν μπορεί να φανταστεί".

 

 

 

Δισκογραφία


    Το Παράξενο Με Εμένα Heaven Music, 2015
    Με Λένε Γιώργο: 20 Χρόνια Γιώργος Μαζωνάκης Heaven Music, 2013
    Λείπει πάλι ο θεός Heaven Music, 2012
    Tα ίσια ανάποδα Heaven Music 2009
    Revised Heaven Music, 2009
    Τα όχι και τα ναι μου Heaven Music, 2007
    Σ' Έχω Επιθυμήσει (single), Heaven Music, 2007
    Summer In Greece (single) Heaven Music, 2006
    μαζωLIVEνάκης Heaven Music, 2004
    Σάββατο Heaven Music, 2003
    Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου(OST) Heaven Music, 2002
    Κοίτα με Heaven Music, 2002
    The Best of Universal Music, 2001
    2x2 (single) Heaven Music, 2001
    Αλλάξανε τα πλάνα μου Universal Music, 1999
    Θέλω Να Γυρίσω (single) Universal Music, 1999
    Μπροστά σ'ένα μικρόφωνο Universal Music, 1998
    Παιδί της νύχτας Universal Music, 1997
    Λουκέτο (single) Universal Music, 1997
    Μου λείπεις Universal Music, 1996
    Με τα μάτια να το λες Universal Music, 1994
    Μεσάνυχτα και κάτι Universal Music, 1993

 

 

ΠΗΓΗ: giorgosmazonakis.gr/el.wikipedia.org/http://newpost.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.