Σαν Σημερα: Προσωπα

"Πολύ σκληρός για να πεθάνει"

Ο "σκληρός αστυνομικός" της Χολιγουντιανής κινηματογραφικής βιομηχανίας, έχει αποδείξει το ταλέντο του όχι μόνο στις ταινίες δράσης αλλά και σε ψυχολογικά θρίλερ. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Bruce Willis.

 

Ο Bruce Willis γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1955 στο Idar-Oberstein της Δυτικής Γερμανίας.

 

Όταν τελείωσε το σχολείο δούλεψε ως εργάτης στο "Du Pont factory" και μετά σε μπαρ. Γράφτηκε στο Montclair State College στο New Jersey αλλά τα παράτησε σύντομα για να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και να γίνει ηθοποιός. Έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο στο έργο "Heaven and Earth" και συμμετείχε σε αρκετά θεατρικά και τηλεοπτικές διαφημίσεις, προτού πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο επιτυχημένο θεατρικό του Sam Shepard "Fool for Love" το 1984.

 

 

 

Η κινηματογραφική επιτυχία που τον καταξίωσε στο χώρο του Hollywood ήταν το (Die Hard). H καριέρα του στον κινηματογράφο περιλαμβάνει πλήθος συμμετοχών σε ταινίες ποικίλης θεματολογίας, όπως "Pulp Fiction" του Quentin Tarantino, "Δεν Είμαι Κορόιδο Κανενός" του Robert Benton, "Δώδεκα Πίθηκοι" του Terry Gilliam, "Οργισμένα Χρόνια" του Norman Jewison, "Η Έκτη Αίσθηση" του M. Night Shyalaman, η τριλογία του "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει".

 

Πέτυχε τη διεθνή αναγνωρισιμότητα και απέσπασε πολλά βραβεία (μεταξύ των οποίων ένα Έμι και μια Χρυσή Σφαίρα) για το ρόλο του David Adison στη διάσημη τηλεοπτική σειρά "Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια" (Moonlighting).

 

 

 

Έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του πλάι στην Κιμ Μπάσιντζερ στη ρομαντική κωμωδία του Blake Edwards "Ραντεβού στα Τυφλά" (1987). Το 1988 ερμήνευσε το ρόλο του John McClane στο blockbuster "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει", ενώ επανέλαβε το ρόλο αυτό στις δύο κινηματογραφικές συνέχειες του φιλμ, το 1990 και το 1995.

 

Η μεγάλη γκάμα των ρόλων του περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως Michael Bay ("Αρμαγεδών"), M. Night Saylaman ("Η Έκτη Αίσθηση", "Άφθαρτος"), Alan Rudolf ("Θανάσιμες Σκέψεις", "Πρόγευμα για Πρωταθλητές"),Walter Hill ("Ο Τελευταίος Επιζών"), Robert Benton("Μπίλι Μπαθγκέιτ", "Δεν Είμαι Κορόιδο Κανενός"), Rob Ryner ("Η Ιστορία της Ζωής μας"), Ed Zwick ("Η Πολιορκία"), Luk Besson ("Το Πέμπτο Στοιχείο"), Barry Levinson ("Οι Λωποδύτες"), Robert Zemeckis ("Ο Θάνατος Σου Πάει Πολύ"), Antoin Fukua ("Τα Δάκρυα του Ήλιου").

 

 

 

Άλλες ταινίες στις οποίες συμμετείχε είναι οι: "Το Τσακάλι", "Κωδικός Mercury", "Η Νύχτα των Αιχμαλώτων", "Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας" (και η συνέχειά της, "Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας Ξαναχτυπά"), "Για Πάντα Παιδί". Επίσης δάνεισε τη φωνή του στο χαρακτήρα του πανέξυπνου νήπιου Μίκι στις ταινίες "Κοίτα Ποιος Μιλάει" και "Κοίτα Ποιος Άλλος Μιλάει".

 

Ο Bruce Willis , που το 2005 πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Διπλή Ομηρία" και "Αμαρτωλή Πόλη", πρόκειται να πάρει μέρος στις νέες ταινίες "Alpha Dog" του Νικ Κασαβέτις, "Lucky Number Slevin", "Perfect Stranger", "16 Τετράγωνα", ενώ θα δανείσει τη φωνή του στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Over the Hedge".

 

 

 

Η ασθένεια που χτύπησε τον Bruce Willis

 

Η παράλυση Bell, η οποία ονομάζεται και πάρεση προσωπικού νεύρου, είναι μια παράλυση ή αδυναμία των μυών που εκδηλώνεται στην μία πλευρά του προσώπου. Αυτή η βλάβη στο νεύρο που ελέγχει τους μυς στη μια πλευρά του προσώπου προκαλεί αυτή την πλευρά να γέρνει. Η νευρική βλάβη μπορεί επίσης να επηρεάσει την αίσθηση της γεύσης και να αυξήσει την παραγωγή δακρύων και σιέλου.

 

Τα αιτία της παράλυσης Bell, είναι ο ιός του απλού έρπητα, της ανεμοβλογιάς, η λοιμώδης μονοπυρήνωση, η μεγάλη πίεση αλλά και το στρες. Η θεραπεία του είναι αρκετά ακριβή, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν τον ενοχλεί καθόλου, αφού το μόνο που θέλει είναι να γίνει καλά.  

 

 

 

 Ο Μπρους και οι γυναίκες της ζωής του

 

Ο Bruce Willis παντρεύτηκε την Demi Moore το 1987 και αποτέλεσαν έναν από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ για 13 χρόνια. Το διάσημο ζευγάρι χώρισε το 2000 έχοντας αποκτήσει τέσσερις κόρες, τη Rumer, την Scout, την Tallulah και την Evelyn, χωρίς να δώσει ποτέ επίσημη αιτιολογία για τους λόγους που διέλυσαν τον γάμο τους το 2000. Ακόμη και μετά τον χωρισμό τους οι δύο ηθοποιοί παρέμειναν πολύ καλοί φίλοι.

 

"Έχει έναν απίθανο χαρακτήρα, ήθος, χιούμορ και μεγάλη καρδιά. Πριν τη γνωρίσω, πίστευα ότι δεν είχα καμία ελπίδα να βρω την τέλεια γυναίκα. Μετά το διαζύγιό μου από την Demi...", παραδέχτηκε ο Bruce μιλώντας για τη σύζυγό του τονίζοντας ότι "η Emma δεν του ζητά τίποτα από το να είναι ευτυχισμένοι μαζί". "Και αυτό μπορώ να της το εγγυηθώ " ολοκλήρωσε ο Willis προφανώς έχοντας βρει τον έρωτα παρά τους φόβους που μπορεί να είχε παλιότερα.

 

 

 

Ο 57χρονος σταρ παντρεύτηκε με την Emma Heming το 2009 και απέκτησαν την 3χρονη Mabel Ray και παραδέχεται ότι η πατρότητα τον έκανε άλλον άνθρωπο ενώ γυρίζοντας την εποχή που "έγινε διάσημος" και δεν του αρέσει καθόλου αυτό που θυμήθηκε. "Εκείνη την εποχή ήμουν μεγάλος εξυπνάκιας και δεν ήταν εύκολο να είναι κανείς δίπλα μου", παραδέχτηκε ο Μπρους, τονίζοντας ότι τώρα η δουλειά του είναι να κάνει τη μικρή Mabel ευτυχισμένη.

 
"Εκείνη την εποχή ήμουν μεγάλος εξυπνάκιας και δεν ήταν εύκολο να είναι κανείς δίπλα μου", παραδέχτηκε ο Bruce, τονίζοντας ότι τώρα η δουλειά του είναι να κάνει τη μικρή Maybel ευτυχισμένη.


"Είμαι πολύ συναισθηματικός με τα παιδιά μου και τα κακομαθαίνω σε μεγάλο βαθμό", ομολόγησε ο Willis εξηγώντας ότι αυτό που τον "σώζει" στην ηλικία του είναι ή καλή του φυσική κατάσταση που του επιτρέπει να κυλιέται στα πατώματα μαζί με τη μικρή και τελικά τον ξανανιώνει.

  

 

Ο Bruce Willis έσπασε την κιθάρα στο κεφάλι παρουσιαστή...

 

Τον Δεκέμβρη του 2015, ο Bruce Willis ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Stephen Colbert στην εκπομπή "Late Show". Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο παρουσιαστής αμφισβήτησε τα ταλέντα του ηθοποιού και του είπε κατάμουτρα πως δεν πιστεύει πως στα 60 του χρόνια μπορεί και παλεύει έτσι. Ο Bruce Willis σηκώθηκε πάνω, πήρε την κιθάρα και του την έσπασε στο κεφάλι. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανένας. Σκηνές απείρου κάλους έζησαν όσοι βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής, αλλά και όσοι παρακολουθούσαν την εκπομπή.

 

 ΠΗΓΗ: ishow.gr/gossip-tv.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.