Σαν Σημερα: Προσωπα

Το "αλάνι" των Stavento... Μιχάλης Κουινέλης

Στην όλη του όμως πορεία θέλησε να δημιουργήσει κάτι δικό του, που θα ήταν το σήμα κατατεθέν του, ένα δικό του παιδί, που θα είχε μόνο δικά του στοιχεία. STAVENTO το όνομα του “παιδιού” του, όπου ο ίδιος κάνει την παραγωγή, γράφει τους στίχους και παράλληλα ερμηνεύει. Ο Μιχάλης Κουινέλης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον Μάρτιο του 1979 σαν σήμερα.

 

Ο Κουινέλης πήγε στην Αθήνα να σπουδάσει όταν ήταν 18 και εκείνη την περίοδο εντάχθηκε στην ομάδα Freestyle Productions, εντός της οποίας άρχισε να ασχολείται συστηματικά με το hip hop. Εκεί απέκτησε και το ψευδώνυμο Μέθυσος. Η μητέρα του ονομάζεται Ανατολή και ο πατέρας του Δημήτρης, έχει ένα αδερφό τον Ανδρέα ο οποίος είναι μεγαλύτερος από αυτόν.

 

To 1997 εντάχθηκε στο νεοσύστατο τότε συγκρότημα της Freestyle, Βαβυλώνα. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP/CD από την ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ με τίτλο "Βαβυλώνα", ενώ η πρώτη δουλειά τους μεγάλου μήκους, το Αρχή Επί Τέλους κυκλοφόρησε αργότερα την ίδια χρονιά. Το 1999 κυκλοφόρησε η δεύτερη δουλειά τους, το Κουαρτέτο των στοιχείων. Το συγκρότημα κλονίστηκε το 2000 όταν πέθανε ο Πυροβάτης, το παλαιότερο μέλος του, από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

 

 

 

Την ίδια περίοδο ο Κουινέλης ήρθε σε σύγκρουση με τον B.D. Foxmoor, τον ιθύνοντα νου της Freestyle, λόγω της καλλιτεχνικής κατεύθυνσης προς την οποία έσπρωχνε το συγκρότημα ο τελευταίος, και αποχώρησε μαζί με άλλα δύο μέλη. Επέστρεψε στα τέλη του 2001 και συμμετείχε στον τέταρτο δίσκο του συγκροτήματος, Επί Τέλους που κυκλοφόρησε το 2002. Η επανασύνδεση δεν ευδοκίμησε και ο Κουινέλης αποχώρησε οριστικά από τη Freestyle Productions. Έχει συνεργαστεί και με το συγκρότημα "Active Member" στο άλμπουμ Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες.

 

Οι STAVENTO (καταφύγιο)

 

O Κουινέλης δημιούργησε το συγκρότημα Stavento το 2004 με τον Βαγγέλη Γεωργαντζή. Ο πρώτος τους δίσκος, Το πιο γλυκό μεθύσι κυκλοφόρησε το 2005 και το 2006 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος ο Γρίφος. Το συγκρότημα γνώρισε ευρύτερη επιτυχία με το Σήμερα το γιορτάζω του 2008 που περιείχε την επιτυχία "Μέσα σου", ένα ερωτικό κομμάτι με με φωνητικά του Κουινέλη και της Αλεξάνδρας Κόνιακ.

 

 

Ύστερα από πολλές αλλαγές μελών με τον Κουινέλη να μένει ο μόνος ερμηνευτής από την αρχική σύνθεση, κυκλοφόρησαν ακόμα δύο δίσκους και γνώρισαν επιτυχία μέσα από συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Ήβη Αδάμου, η Έλενα Παπαρίζου και η Πάολα.

 

 

 

Συμμετοχή στο The Voice of Greece 

 

Από το 2014 ο Μιχάλης Κουινέλης είναι ένας από τους τέσσερις κριτές του The Voice of Greece, μαζί με τον Αντώνη Ρέμο, τη Δέσποινα Βανδή και τη Μελίνα Ασλανίδου. Χάρη στη τεράστια απήχηση που είχε ο πρώτος κύκλος του σόου ταλέντων, ο Μιχάλης των Stavento, όπως αποκαλούταν στην εκπομπή, αναδείχτηκε σε ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς, ενώ κατάφερε να φτάσει στη 2η θέση στον τελικό με την Αρετή Κοσμίδου. Μια από τις συμμετέχουσες στο σόου ήταν η αρχική τραγουδίστρια των Stavento Εύα Κανατά, με τον Κουινέλη να μην την ψηφίζει, δηλώνοντας αργότερα πως θα το θεωρούσε αντιδεοντολογικό επειδή έχουν συνεργαστεί. Αυτή η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση είναι ως coach στο The Voice, τον έκανε ιδιαίτερα συμπαθή στο κοινό και απέκτησε ακόμη περισσότερους θαυμαστές.

 

 

Από τις πιο σημαντικές στιγμές του στο The Voice of Greece, ήταν η συνεργασία του επί σκηνής με την Indila στο πανευρωπαϊκό hit Derniere Danse. Η συνεργασία του Κουινέλη με τους Αντώνη Ρέμο, Δέσποινα Βανδή και Μελίνα Ασλανίδου συνεχίστηκε το καλοκαίρι του 2014 με μια μεγάλη συναυλία στις 3 Ιουλίου του 2014 στο ΟΑΚΑ, όπου όλα τα έσοδα πήγαν για τις ανάγκες του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

"Εγώ στην τηλεόραση είμαι ενοικιαστής"

 

Στην εκπομπή "Όλα μπιπ", βρέθηκε το βραδύ της Τρίτης ο Μιχάλης Κουινέλης. Ο τραγουδιστής μίλησε για το αν θα είναι στον επόμενο κύκλο του "Voice" αλλά και πώς βλέπει την παρουσία του στην τηλεόραση.

 

 

"Δεν ξέρω αν θα είμαι. Όχι ότι θα το σνομπάρω και θα το κάνω για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Εκτός του ότι έχω να κοιμηθώ από το 2014, δεν περιμένω από κάποιον να μου γράψει τραγούδια. Και να βρεθεί κάποιος άνθρωπος να μου γράψει, δεν ξέρω αν θα μπορώ εγώ να τα πω γιατί συνήθως τα γράφω μόνος μου. Αυτό με τα κατσικώματα σε θέσεις δεν είναι σωστό" ενώ τόνισε: "Εγώ στην τηλεόραση είμαι ενοικιαστής. Είδα φως, είχε δωμάτιο με θέα και έκατσα. Δεν κάθομαι πολύ καιρό στις ίδιες καταστάσεις, γενικότερα στην ζωή μου δεν το κάνω αυτό".

 

Ο έρωτας του Μιχάλη Κουινέλη και της Ήβης Αδάμου

 

Η ιδιαίτερη προσωπικότητα του Μιχάλη, ο χαρακτήρας, ο ενθουσιασμός του, οι ατάκες και το χιούμορ του, έκαναν την Ήβη Αδάμου να τον ερωτευτεί παράφορα. Οι δύο ζουν ένα μεγάλο έρωτα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς τόσο ο γνωστός τραγουδιστής, όσο και η τραγουδίστρια θέλουν να κρατούν χαμηλό προφίλ σε ό,τι αφορά την προσωπική τους ζωή.

 

 

Η πρώτη τους γνωριμία έγινε όταν συνεργάστηκαν για τις ανάγκες του τραγουδιού "Σαν έρθει η μέρα", που έγινε μεγάλη επιτυχία. Συναντήθηκαν ξανά μουσικά για το δεύτερο τραγούδι που ερμήνευσαν μαζί, με τίτλο "Να σου τραγουδώ". Η χημεία που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν εκρηκτική. Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι δύο τους έγιναν ζευγάρι.

 

Είναι πολύ ερωτευμένοι και δεν το κρύβουν. Όμως δεν φτάνουν και στο άλλο άκρο, να διαφημίζουν τον έρωτά τους, αποκαλύπτει άνθρωπος από το φιλικό τους περιβάλλον. "Η κοινή τους αγάπη για τη μουσική είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που τους ενώνουν", συμπληρώνει.

 

 

 

Fun facts

 

- Θεωρεί ότι ο έρωτας είναι το πιο όμορφο ψέμα.

- Έχει δηλώσει ότι: "Εγώ δεν θα είχα τα κότσια να πάω στο The Voice".

- Όταν τον ρώτησαν για το τύπο γυναίκας που του αρέσει απάντησε: "Έχω αδυναμία σε όλες τις ωραίες γυναίκες".

- Η λέξη που χρησιμοποιεί περισσότερο είναι: Αλάνι!

- Οι ατάκες του ως coach στο The Voice έχουν γράψει ιστορία. Όπως: "Ψάχνω τη φωνή που θα με κάνει να βγάλω μαλλιά".

 

 

 

 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ Με Stavento

 

Το πιο γλυκό μεθύσι

Γρίφος

Σήμερα το γιορτάζω

Μία φορά και έναν καιρό

Στην άκρη του κόσμου

Το ένα και το μηδέν

 

Πηγές: www.el.wikipedia.org/www.gossip-tv.gr/www.newsbeast.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.