Σαν Σημερα: Προσωπα

Andy Garsia: Ο σκληρός της μεγάλης οθόνης!

Τον γνωρίσαμε για τα καλά στο ρόλο του ως Βίνσεντ Μαντσίνι στον "Νονό" Νο 3 και οι μετέπειτα εμφανίσεις του σε μια πληθώρα ταινιών δεν μας επέτρεψαν να τον ξεχάσουμε! Ο δημοφιλής ηθοποιός γεννήθηκε σαν σήμερα. 

 Ο Άντι Γκαρσία (πλήρες όνομα Andrés Arturo García Menéndez) γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1956 στην Αβάνα και όταν έγινε πέντε χρονών εγκαταστάθηκε με τους γονείς και τον αδερφό του στο Μαϊάμι των Η.Π.Α..

 

Σπούδασε στο Florida International University στο Μαϊάμι και στη συνέχεια πήγε στο Χόλιγουντ όπου έκανε μερικούς μικρούς ρόλους σε διάφορες ταινίες ενώ παράλληλα εργαζόταν ως σερβιτόρος καθώς και σε μια αποθήκη.

 

Η καριέρα

Το 1981 εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο της αστυνομικής σειράς Hill Street Blues υποδυόμενος το μέλος μιας συμμορίας. Άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστός μετά την ταινία The Mean Season το 1985. Το 1986 έπαιξε στην ταινία Οκτώ εκατομμύρια τρόποι για να πεθάνεις (8 Million Ways to Die) και την επόμενη χρονιά στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables) του Μπράιαν Ντε Πάλμα. Το 1989 υποδύθηκε τον Vincent Mancini στην ταινία Ο Νονός III (The Godfather Part III) και για την ερμηνεία του αυτή προτάθηκε για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου. Ένα χρόνο αργότερα συμπρωταγωνίστησε με τον Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία Εσωτερικές υποθέσεις (Internal Affairs) και το 1994 πρωταγωνίστησε στην ταινία Όταν ένας άδρας αγαπά μια γυναίκα (When a Man Loves a Woman).

 

Ένας από τους πιο γνωστούς ρόλους του Άντι Γκαρσία ήταν αυτός του ιδιοκτήτη καζίνο στο Λας Βέγκας, Terry Benedict στις ταινίες: Η Συμμορία των Έντεκα (Ocean's Eleven) (2001), Η Συμμορία των Δώδεκα (Ocean's Twelve, 2004) και Η Συμμορία των Δεκατριών (Ocean's Thirteen, 2007).

 

Εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός ο Andy Garcia δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στο ρόλο του παραγωγού με ταινίες όπως "Cachao - Como Su Ritmo No Hay Dos", "For Love or Country: The Arturo Sandoval Story" και "The Man from Elysian Fields". Έχει τιμηθεί με αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και με το βραβείο Star of The Year. Διακρίσεις του έχουν απονεμηθεί και από το Harvard University Foundation και το Hispanic Heritage for the Arts.

Η οικογενειακή ευτυχία

Ο Άντι Γκαρσία δεν θα δίσταζε να δώσει ένα τέλος στην καριέρα του αν έφτανε στο σημείο να πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια. Σε ότι αφορά το stars system στο Χόλιγουντ ο Γκαρσία αναφέρει χαρακτηριστικά ''Είμαι 27 χρόνια παντρεμένος , ρεκόρ για το λαμπερό Χόλιγουντ. Βλέπετε, η οικογενειακή ευτυχία δεν πουλάει! Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που η προσωπική μου ζωή δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στους θαυμαστές μου.'' 

 

Ο Άντι Γκαρσία είναι παντρεμένος με την Μαρία Βικτώρια Λορίντσο την οποία ο ίδιος αποκαλεί χαϊδευτικά ''Μαριβί'' και μαζί έχουν τέσσερα παιδιά. Η Ντομινίκ 26 ετών, η Ντανιέλα 22 ετών, Αλεσάντρα, 19 ετών και ο μικρότερος Αντρέ 8 ετών είναι η απόλυτη ευτυχία του ζευγαριού και ο μεγάλος πρωταγωνιστής δεν θα θυσίαζε για τίποτα την οικογενειακή του ευτυχία.

Με αφορμή την ταινία με τίτλο ''City Island'' o Άντι Γκαρσία παρουσίασε στο ευρύ κοινό την μεγαλύτερη κόρη και συμπρωταγωνίστρια του στην ταινία Ντομινίκ. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η κόρη του σε ταινία του ο ηθοποιός αισθάνεται υπερήφανος που έχει στο πλάι του την Ντομινίκ. Χαίρεται ιδιαίτερα που κάνει τα περισσότερα βήματα μόνη της καθώς επιλέγει να μην χρησιμοποιεί τις γνωριμίες του πατέρα της και να περνάει από κάστινγκ για να κλείσει κάποιον ρόλο σε ταινία. Στην συγκεκριμένη ταινία όπου πρωταγωνίστησαν, υποδύθηκαν τους ρόλους του πατέρα και της κόρης, κάτι που σίγουρα είναι πολύ εύκολο μιας και οι σχέσεις τους είναι πολύ καλές.

 

Η 24χρονη Αλεσάντρα, η τρίτη κόρη του Άντι Γκαρσία, ανοίγει σιγά σιγά τα φτερά της στο χώρο του θεάματος, όχι όμως σαν ηθοποιός, όπως ο διάσημος πατέρας της, αλλά ως μοντέλο... plus sized.  H 24χρονη έχει ήδη υπογράψει συμβόλαια σε μεγάλα πρακτορεία σε Νέα Υόρκη, σε Λος Αντζελες, σε Λονδίνο και σε Μιλάνο. Πρόσφατα, μάλιστα, υπέγραψε το πρώτο της μεγάλο συμβόλαιο για μια τεράστια καμπάνια εσωρούχων στη Βρετανία.

 

 

True story

O ηθοποιός Andy Garcia, έχει μια βαθιά ουλή στον αριστερό του ώμο. Ένα δίδυμο αδελφάκι του που δεν μεγάλωσε σχηματίστηκε σε μέγεθος μπάλας του τένις και σφηνώθηκε στον ώμο του. Η ουλή του θυμίζει τον αδερφό που δεν έζησε.

 

Ο Andy Garcia παρά την επιτυχία επιμένει να αρνείται σκηνές με γυμνό, γιατί όπως έχει δηλώσει «το γυμνό δεν έχει να κάνει με την ηθοποιία». Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη οντισιόν έφυγε μόλις του ζητήθηκε απλώς να βγάλει τη μπλούζα του. 

 

 

Πηγές: ishow.gr/cinemanews.gr/inewsgr.com/protothema.gr

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.