Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα: Η τραγωδία της Marfin!

Τρεις υπάλληλοι τράπεζας πεθαίνουν από ασφυξία όταν άγνωστοι πετούν μολότοφ μέσα στο υποκατάστημα κατά τη διάρκεια πορείας κατά του πρώτου μνημονίου. 

5 Μαΐου 2010. Ύστερα από κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, χιλιάδες Ελληνες βγαίνουν στους δρόμους σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στα σκληρά οικονομικά μέτρα που είχε αναγγείλει τρεις ημέρες νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενόψει της ψήφισης του Α’ Μνημονίου από την Βουλή μία ημέρα αργότερα.

Στην Αθήνα έγινε μία από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις και πορείες στην οποία πήραν μέρος πάνω από 150.000 πολίτες, κατά τους πιο μέτριους υπολογισμούς. Και ενώ οι διαδηλωτές κατευθύνονταν μέσω της οδού Σταδίου στην Βουλή, άγνωστοι κουκουλοφόροι αποκόπηκαν από την πορεία και πέταξαν βόμβες μολότοφ και εύφλεκτο υλικό μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin-Εγνατία, επί της οδού Σταδίου 23, το οποίο στεγαζόταν σ’ ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο. 

Παρότι είχε κηρυχθεί απεργία από τα συνδικαλιστικά τους σωματεία οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος εργάζονταν κανονικά.

Το κτίριο λαμπάδιασε αμέσως με αποτέλεσμα τρεις υπάλληλοι της τράπεζας να χάσουν την ζωή τους. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες στον 3ο όροφο του κτιρίου και πέθαναν από ασφυξία. 

Πέντε υπάλληλοι διασώθηκαν από την Πυροσβεστική, ενώ οι υπόλοιποι κατάφεραν να εξέλθουν σώοι.  10 χρόνια μετά και οι δράστες του εμπρησμού, παραμένουν ατιμώρητοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.