Σαν Σημερα: Προσωπα

Ανδρέας Παπανδρέου: Σαν σήμερα έφυγε ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ

Σαν σήμερα, στις 23 Ιουνίου του 1996, άφησε την τελευταία του πνοή o Ανδρέας Παπανδρέου, από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη σε ηλικία 77 ετών.

Ο θάνατός του προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη τη χώρα. 

Η κηδεία του έλαβε χώρα τρεις μέρες αργότερα στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους, κάτι που τελευταία φορά στην Ελλάδα είχε συμβεί το 1964, με τον θάνατο του τότε βασιλιά Παύλου. Οι δρόμοι γύρω από τον ναό είχαν κλείσει ασφυκτικά από χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον ηγέτη που συνδυάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 με το σύνθημα της «Αλλαγής».

Εκφωνήθηκαν 12 επικήδειοι λόγοι, ενώ διεθνείς προσωπικότητες του πολιτικού χώρου βρέθηκαν στην εξόδιος ακολουθία. Ιστορική έχει μείνει η ομιλία του γιου του, Γιώργου Παπανδρέου, με τη συγκινητική φράση «πατέρα, άκουσες τα νέα;» να ορίζει το τέλος μιας εποχής για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.