Σαν Σημερα: Προσωπα

Αντέλ: Ένα χαρισματικό και...αθυρόστομο κορίτσι

Βάζεις τα ακουστικά στα αυτιά, κλείνεις τα μάτια κι αφήνεις τη φωνή της να σε ταξιδεύει. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα περισσότερο από το να αρχίσει να τραγουδά. Η εκπληκτική τραγουδίστρια ήρθε στη ζωή σαν σήμερα.

 

Τα πρώτα χρόνια 

Η μητέρα της Πένυ Άντκινς ήταν μόλις 18 ετών ενώ ο πατέρας της, Μαρκ Έβανς τους εγκατέλειψε όταν η Αντέλ ήταν μόλις 4 ετών. Ο Έβανς έρχονταν σε επαφή με την κόρη του κατά διαστήματα, μέχρι που η Αντέλ έφτασε στην εφηβεία. Τότε το πρόβλημα του με το αλκοόλ είχε γίνει πλέον μεγάλο με αποτέλεσμα να μπει τέλος στη μεταξύ τους σχέση. Η Αντέλ συνέχισε να είναι δεμένη με την μητέρα της, η οποία μάλιστα την ενθάρρυνε να "ανοίξει τους ορίζοντες της και να μην μένει μόνο σε ένα πράγμα".

Είναι δεδομένο πως όταν κάποιος έχει ένα χάρισμα, αυτό φαίνεται από τα παιδικά του ακόμα χρόνια. Το ίδιο συνέβη και με την Αντέλ που ξεκίνησε να τραγουδάει όταν ήταν μόλις 4 ετών. Όταν τελείωσε το σχολείο πήγε στην πασίγνωστη σχολή Καλών τεχνών BRIT όπου φοίτησε για τέσσερα χρόνια κι αποφοίτησε μαζί με την Λεόνα Λιούις και την Τζέσι Τζ.

 

Όσο βρισκόταν ακόμα στο σχολείο η Αντέλ έφτιαξε ένα ντέμο με τρία τραγούδια για μία εργασία, το οποίο τελικά πόσταρε και στην σελίδα που είχε στο MySpace. Όταν οι υπεύθυνοι της δισκογραφικής εταιρίας XL Recordings άκουσαν τα τραγούδια επικοινώνησαν αμέσως μαζί της και έτσι τον Νοέμβριο του 2006, μόλις τέσσερις μήνες αφού είχε αποφοιτήσει από τη σχολή, υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο.

 

Η πολιτικός που την έκανε αστέρι

Το άλμπουμ με το οποίο έκανε ντεμπούτο είχε τίτλο "19" όσο ήταν δηλαδή και η ηλικία της όταν άρχισε να το ηχογραφεί. Κυκλοφόρησε το 2008 με τα τραγούδια "Hometown Glory"και "Chasing Pavements," να την οδηγούν προς την αναγνώριση.

 

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στην Αμερική από την Columbia Records, ενώ η... εκτόξευση στις ΗΠΑ ήρθε μέσα από την εμφάνιση της στην τηλεοπτική εκπομπή Saturday Night Live. Εκείνο το βράδυ ήταν επίσης καλεσμένη στο σόου η υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την αντιπροεδρία, Σάρα Πάλιν. Το σόου έκανε ρεκόρ τηλεθέασης, καταγράφοντας περισσότερους από 14 εκατομμύρια τηλεθεατές.

 

Μέσα σε λίγες ώρες το άλμπουμ της έφτασε από το No. 40 στο iTunes στην κορυφή, με την Αντέλ να δηλώνει: "Η Σάρα Πάλιν μου έφτιαξε την καριέρα".

 

Τα ρεκόρ

"Οι άνθρωποι νομίζουν πως μισώ το να είμαι διάσημη" λέει η Αντέλ στο Rolling Stone "Δεν ισχύει αυτό. Απλά το φοβάμαι. Νομίζω ότι είναι πραγματικά τοξικό και πιστεύω πως είναι πολύ εύκολο να χαθείς μέσα σε αυτό".

Από την στιγμή της κυκλοφορίας του πρώτου της άλμπουμ όμως η "λάμψη" δεν σταμάτησε να ακολουθεί. Το δεύτερο άλμπουμ μάλιστα που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2011 με τίτλο "21" ήταν αυτό που την καθιέρωσε ως σταρ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ και φέρνοντας της κάθε βραβείο που υπήρχε.

 

Η Αντέλ βρέθηκε να έχει δύο τραγούδια στο Top 5 την ίδια εβδομάδα, κι έγινε η μόνη καλλιτέχνης που έχει πετύχει κάτι τέτοιο μετά τους Beatles και τους 50 Cents. Επιπλέον με την παραμονή του "21" στο No.1 για 11 συνεχόμενες εβδομάδες η Αντέλ έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ, ως γυναίκα τραγουδίστρια ξεπερνώντας την Μαντόνα με το Immaculate Collection. Το 21 έφτασε να πουλήσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

 

Κρατάει επίσης τρία ρεκόρ Γκίνες, κέρδισε όσκαρ για το τραγούδι "Skyfall" το οποίο έγραψε και τραγούδησε για την ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Μπόντ, ενώ για το τραγούδι αυτό πήρε και Χρυσή Σφαίρα. Εχει κερδίσει επίσης επτά Γκράμι και δεκάδες ακόμα βραβεία. Όχι ό,τι μετράνε ιδιαίτερα για εκείνην "Η καριέρα μου δεν είναι η ζωή μου, αλλά απλά το χόμπι μου" λέει.

 

Ο άντρας που την πλήγωσε και το μήνυμα του Hello

Το "21" ήταν ένα άλμπουμ που έγραψε μετά από ερωτική απογοήτευση. Ο άντρας που της ράγισε την καρδιά όμως, ανήκει πλέον στο παρελθόν "Θα ήταν απαίσιο αν έγραφα ακόμα για εκείνον" λέει. "Το Hello είναι για το πως ξαναστάθηκα στα πόδια μου και επανασυνδέθηκα με τον εαυτό μου. Το «γεια από την άλλη πλευρά, μπορεί να ακούγεται κάπως... μακάβριο, όμως είναι ένας χαιρετισμός από την άλλη πλευρά, αυτή του ενήλικα. Την πλευρά που περνάς μετά την εφηβεία και τα πρώτα χρόνια ως εικοσάρης".

Το νέο της τραγούδι συνεχίζει να σπάει ρεκόρ. Με το που κυκλοφόρησε το Hello έπιασε την κορυφή στην Αγγλία. Είχε περισσότερα από 750,000 downloads τις πρώτες τρεις ημέρες της κυκλοφορίας του, ενώ το βίντεο του τραγουδιού παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι μόλις τις πέντε πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, που αποτελεί φυσικά ρεκόρ για την Vevo.

 

Πως την έπεισε η Μαντόνα να επιστρέψει στην μουσική

Το άλμπουμ αυτό πάντως δεν θα κυκλοφορούσε ποτέ, εάν δεν ήταν η Μαντόνα. "Είχα γεννήσει τον Άντζελο και βρισκόμουν σε μία κατάσταση τρέλας. Οι ορμόνες μου χτυπούσαν κόκκινο, δεν ήξερα ποια ήμουν. Ένα φίλος μου, μου είπε πως βρισκόμουν σε κατάσταση Ray of Light. Αυτό είναι το άλμπουμ που έγραψε η Μαντόνα μετά την γέννηση της κόρης της και είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο της άλμπουμ. Άρχισα να το ακούω λοιπόν και το άκουγα ξανά και ξανά. Μέσα από αυτό βρήκα τον εαυτό μου. Εάν δεν υπήρχε, ειλικρινά δεν ξέρω αν θα τραγουδούσα και πάλι ποτέ".

Τα κιλά της

Δεν είναι Sex symbol, δεν επιχείρησε ποτέ να περάσει στο κοινό ως μία "όμορφη κοπέλα". "Ίσως να μην ήμουν τόσο διάσημη εάν δεν ήμουν παχιά" λέει: "με ρωτάνε τόσο γ@μημένα συχνά εάν θα φωτογραφιζόμουν για το PlayBoy, που είναι γελοίο. Με ρωτάνε γιατί είμαι γυναίκα ή γιατί είμαι χοντρή;" αναρωτιέται. "Εχω τις ανασφάλειες μου, όμως φροντίζω πάντα να είμαι γύρω από ανθρώπους που δεν τις τονίζουν. Αισθάνομαι καλά λοιπόν, γιατί έχω γύρω μου καλούς ανθρώπους".

 

Ο γιος της Άντζελο και ο παράδεισος

Αν και μόλις 27 χρονών σήμερα έχει ήδη έναν γιο τριών ετών, τον Άντζελο, που γέννησε τον Οκτώβριο του 2012. Το όνομα του μάλιστα έμεινε κρυφό για 94 ημέρες, μέχρι που εμφανίστηκε φορώντας ένα κολιέ που έγραφε «Άντζελο». Στο χέρι της ωστόσο έκανε ένα τατουάζ με την λέξη "παράδεισος", για χάρτη του παιδιού της. "Ο Άντζελο είναι ο παράδεισος μου" λέει "Ξέρω κάθε γ@μημένο πάρκο και κάθε γ@μημένη παιδική χαρά" συμπληρώνει γελώντας, ενώ σημειώνει πως θέλει να έχει τρία αγόρια μέχρι να φτάσει τα 30.

Σύντροφος της και πατέρας του Άντζελο είναι ο 41χρονος επιχειρηματίας Σιμόν Κονέκι. "Δεν είμαστε παντρεμένοι, δεν το σκεφτόμαστε καν. Έχουμε μαζί ένα παιδί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δέσμευση. Η σχέση μας είναι σοβαρή. Με στηρίζει πολύ. Αυτό δείχνει πως είναι και ένας μεγάλος άντρας. Δεν είναι εύκολο, γιατί είμαι πολύ επιτυχημένη σε αυτό που κάνω. Ο πρώην μου δεν το άντεχε". Για τον σύντροφο της έχει γράψει και το τραγούδι "Water Under the Bridge" το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο νέο της δίσκο.

 

Το κάπνισμα, το αλκοόλ και η Τότεναμ

Έκοψε το κάπνισμα παρότι το λάτρευε "Πραγματικά λάτρευα να καπνίζω. Θα είναι όμως γ@μημένο όταν θα πρέπει να πω στο παιδί μου ότι πεθαίνω από μία ασθένεια που σχετίζεται με το τσιγάρο κι αυτό θα είναι συντετριμμένο".

 

Ο γιος της είναι και ο λόγος που έκοψε το αλκοόλ "Μπορούσα να πιω τόσο, που έβαζα κάτω τους πάντες. Με παιδί όμως το χανγκόβερ είναι μαρτύριο. Απλά ξέρουν. Καταλαβαίνουν και σε βασανίζουν".

 

Είναι κλασσική Αγγλίδα. Πίνει το τσάι της με δύο ζάχαρες, προφέρει το with με "v" και φυσικά υποστηρίζει την τοπική της ομάδα, που είναι η Τότεναμ.

 

 

Πηγή: koolnews.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.