Σαν Σημερα: Προσωπα

Μελίνα Κανά: Ταξιδεύοντας με τραγούδια

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια με μεγάλη μουσική πορεία στον χώρο του τραγουδιού ήρθε στη ζωή σαν σήμερα.

 

Το πραγματικό της όνομα είναι Μελίνα Κανατά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της. Με το τραγούδι άρχισε να ασχολείται από τα φοιτητικά της χρόνια.

 

Το 1987 εμφανίζεται στο Πλατώ της Θεσσαλονίκης, μια συνεργασία που θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια. Την περίοδο αυτή γνωρίζεται με τον μεγάλο συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή και συνεργάζεται μαζί του. Υπήρξε μαθήτρια του Νίκου Μαμαγκάκη και το καλοκαίρι του 1989 συμμετέχει στις καλοκαιρινές συναυλίες του Νίκου Παπάζογλου.

Την περίοδο αυτή γνωρίζεται με τον Σωκράτη Μάλαμα και αργότερα η γνωριμία αυτή θα εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη επαγγελματική συνεργασία αφού η Μελίνα Κανά γίνεται ευρύτερα γνωστή με το τραγούδι «Να βάλω τα μεταξωτά» του Σωκράτη Μάλαμα. Έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με τους Νίκο Παπάζογλου, Νίκο Ξυδάκη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Διονύση Σαββόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Χαρούλα Αλεξίου και Μανώλη Ρασούλη.

 

 

Το 2007 είχε κάνει μία εγχείρηση αυχένα, ενώ νωρίτερα αντιμετώπισε ένα ισχαιμικό επεισόδιο καρδιάς. Βίωσε δύο μεγάλα προβλήματα υγείας τα οποία, "δόξα το Θεό", όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια τα ξεπέρασε. Κινδύνευσα να μείνει ανάπηρη αλλά ευτυχώς ξεπεράστηκε.

 

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες περιοδείες στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αμερική και την Ιταλία.

 

Πηγή: ishow.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.