Σαν Σημερα: Προσωπα

Ο "νέος" των 80s... Θάνος Καλλίρης

Η μπάντα που τον έκανε γνωστό ήταν η ελληνική εκδοχή των Wham, που μεσουρανούσαν, και εκείνος είχε τον... ρόλο του Τζορτζ Μάικλ.

Ο Θάνος Καλλίρης, γιος του μουσικού Τίτου Καλλίρη, είχε από μικρή ηλικία το δικό του συγκρότημα. Ωστόσο, στα τέλη των 80s έφτιαξε μαζί με τον Βασίλη Δερτιλή (ο οποίος έπαιζε πλήκτρα και έκανε φωνητικά, ενώ ήταν καθηγητής στο talent show "Dream Show 2") τους Bang. Το συγκρότημα πήρε μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision το 1987 με το τραγούδι "Stop" και γνώρισε την επιτυχία και εκτός ελληνικών συνόρων. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο καλλιτεχνικό αυλάκι του Θάνου, ο οποίος σήμερα μπορεί να απέχει από τις μεγάλες πίστες, κάνει όμως live εμφανίσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια, και έρχεται σε επαφή με τους θαυμαστές του. Από μικρά μπαράκια μέχρι συναυλίες πάνω στην άμμο, τα live του Καλλίρη είναι σχεδόν πάντα sold out.

 

Ο Θάνος είναι ο "αιώνιος έφηβος" του ελληνικού πενταγράμμου, αφού μέχρι και σήμερα η εικόνα του παραμένει ίδια με εκείνη που είχε όταν τα κοριτσίστικα περιοδικά τύπωναν τις αφίσες του, οι οποίες κοσμούσαν τους τοίχους εφηβικών δωματίων. Σήμερα, πατέρας ο ίδιος του 17χρονου Τίτου και της 10χρονης Δέσποινας, αντιλαμβάνεται πια αλλιώς τους στίχους του τραγουδιού «La solitudine» της Λάουρα Παουζίνι, το οποίο τον είχε κάνει να δακρύσει, όταν πριν από χρόνια το ηχογραφούσε με ελληνικούς στίχους και τίτλο "Τον νου σου, κύριε οδηγέ". Κι αυτό γιατί βλέπει τον κόσμο διαφορετικά και έχει αλλάξει προτεραιότητες στη ζωή του.

 

Τα παιδικά χρόνια

Η μουσική είναι γραμμένη στο DNA του 53χρονου σήμερα Θάνου Καλλίρη, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πατήσια. Παππούς του -αδερφός της γιαγιάς του- ήταν ο Κώστας Μπέζος, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε γράψει το θρυλικό τραγούδι "Η παξιμαδοκλέφτρα", αν και ακόμη και σήμερα τα credits αποδίδονται σε άγνωστο δημιουργό. Από μικρός τραγουδούσε, έβαζε μουσική και υποδυόταν τον... διευθυντή ορχήστρας, κάτι που έδειχνε πως ο δρόμος του ήταν στρωμένος με νότες.

 

Η καριέρα του άρχισε στα μέσα της δεκαετίας του '80, όταν βρέθηκε στον δρόμο του ο Βασίλης Δερτιλής και μαζί σχημάτισαν τους Bang, που έπαιζε ελληνική ποπ μουσική. Το 1987 συμμετείχαν στην ελληνική επιλογή τραγουδιού για τη Eurovision που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, έχοντας μαζί τους στα φωνητικά τη Μαριάννα Ευστρατίου. Οι Eurofans λάτρεψαν το "Stop!" και η ψηφοφορία τούς έφερε στη 10η θέση. Επέστρεψαν στην Ελλάδα με πιο μεγάλο φαν κλαμπ από ποτέ και άρχισαν να επιδιώκουν διεθνή καριέρα.

 

Ο Θάνος και ο Βασίλης συνεργάστηκαν με τους παραγωγούς της Μαντόνα και του Τζορτζ Μάικλ, έζησαν την απόλυτη χλιδή στο Χόλιγουντ, ενώ έκαναν τα γυρίσματα του τραγουδιού "Holding my heart" στη Μέκκα του κινηματογράφου. Μάλιστα, το κομμάτι κατάφερε να μπει στα βρετανικά charts. Η... χάρη των Bang έφτασε μέχρι την Ιαπωνία (με ρεπορτάζ στο τοπικό CNN), όπου έδωσαν συναυλίες μπροστά σε πολυπληθές κοινό, ενώ έγιναν η πρώτη ελληνική μπάντα που περιόδευσε στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

 

Το 1991, και μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού "Κάνε το λάθος", το συγκρότημα διαλύθηκε και έναν χρόνο αργότερα ο Θάνος Καλλίρης ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του. Αλλαξε στιλ, αφήνοντας πίσω τα ξανθά μαλλιά με τη χαίτη και το σκουλαρίκι, ώστε να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα, και κατάφερε να γίνει από τους πιο δημοφιλείς ποπ τραγουδιστές της δεκαετίας του '90. Τα περιοδικά εξακολουθούσαν να τον λατρεύουν, όπως και τα κορίτσια, που γέμιζαν τα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν.

 

Προσωπική ζωή

Τι κι αν στα πόδια του είχε... ορδές; Εκείνος είχε μάτια μάτια μόνο για τη Ναταλία Γερμανού, με την οποία η σχέση του κράτησε για σχεδόν πεντέμισι χρόνια. Ωστόσο, αν και πολλοί πίστεψαν πως ο δεσμός θα έφτανε στην... εκκλησία, το ζευγάρι χώρισε, αφού ο τραγουδιστής τής εξήγησε πως του ήταν δύσκολο να της μείνει πιστός, καθώς ήταν πάνω στις δόξες του και οι πειρασμοί πολλοί. Οπως αποκάλυψε χρόνια αργότερα η παρουσιάστρια, η απόφαση του χωρισμού την πόνεσε και έγραψε το κομμάτι "Τα σεντόνια" για την Αννα Βίσση.

 

Το ζευγάρι συναντήθηκε ξανά επαγγελματικά, όμως, καθώς ο Θάνος εντάχθηκε στην ομάδα της σαββατοκυριακάτικης ψυχαγωγικής εκπομπής "Μες στην καλή χαρά" που παρουσίαζε η Ναταλία στον Alpha, ωστόσο η απόφαση του καναλιού να τον «κόψει» κάποια στιγμή τον στενοχώρησε αφάνταστα.

 

Μετά τη σχέση του με τη Ναταλία, ο Θάνος αποφάσισε να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη, ενώ, όπως αθόρυβα έκανε τον γάμο του, έτσι προχώρησε και στο διαζύγιό του το 2010, ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια έγγαμου βίου. Ο θάνατος του πατέρα του, τον Απρίλιο του 2013, ήταν πλήγμα για εκείνον, ωστόσο ο Θάνος εξακολουθεί να κοιτάζει τη ζωή κατάματα και να στέκεται "βράχος" για τον Τίτο και τη Δέσποινα, τραγουδώντας και κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου, που τον αγαπά ακόμη.

 

Πηγή: espressonews.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.