Διαφορα - To know us better

Ξέρεις από... "βέσπα";

Αδρεναλίνη, ταχύτητα, γρήγορη πρόσβαση κι έντονη αίσθηση ελευθερίας. Κάποιοι που ξέρουν, λένε ότι ζεις και τα 4 σε αφθονία, απλώς ανεβαίνοντας σε μία μοτοσυκλέτα! Ο ορισμός της μηχανής για Τρίπολη; Σιγουράκι! “Moto Μαντάς”…

 

 

Η μοτοσυκλέτα, ούσα γένους θηλυκού, είναι το απόλυτο αντικείμενο του πόθου κάθε άντρα. Τρελαίνονται να την βγάζουν για βόλτα και εκείνες (εν αντιθέσει με τις γυναίκες) δε γκρινιάζουν ποτέ! Άσε, αγαπητέ αναγνώστη, που μεταξύ μας αποτελεί και τον απόλυτο “γκομενομαγνήτη”!

 

 

Εμένα, σχετικό δε με λες. Η πιο μοιραία μου εμφάνιση σε δίτροχο ήταν πάνω σε πατίνι (!) στην τρυφερή ηλικία των 6 ετών, και με αρκετές εξίσου μοιραίες πτώσεις να συνοδεύουν το εγχείρημα… Για να σας παρουσιάσω λοιπόν το θέμα, χωρίς παρουσία ορθοπεδικού, έτρεξα στον ειδικό, που ακούει στο όνομα Ηρακλής Μαντάς! 

 

 

Νομίζω ότι στο κατάστημα στη Γρηγορίου Λαμπράκη 105, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε οτιδήποτε σχετίζεται με τη μηχανή και με τον εξοπλισμό της! Μπαίνοντας, συναντάμε ένα ευρηματικό σκηνικό που θυμίζει δρόμο κυκλοφορίας με παρατεταγμένες τις μηχανές σε ειδικά διαμορφωμένα πεζοδρόμια…

 

 

Σε πολλά σημεία του καταστήματος υπάρχουν τα γνωστά … καρό σημαιάκια τερματισμού, που πολλές φορές έχουμε δει σε αγώνες ταχύτητας και θυμίζουν την ασπρόμαυρη σκακιέρα. 

 

 

Η συζήτηση με τον Ηρακλή, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος τα είχε όλα: λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η επιχείρηση, η αίσθηση του να είσαι πάνω σε μία μηχανή, οι τύποι των δίτροχων, η συντήρηση και τα αξεσουάρ (είπαμε είναι γένους θηλυκού και απαιτούν την προσοχή και την φροντίδα μας –τα είπε και ο Βαλεντίνο Ρόσι – παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP). 

 

 

Το γράφω και το πιστεύω, ότι ο Ηρακλής, όταν ήταν μικρός, πρώτα ανέβηκε σε μηχανή και μετά έκανε τα πρώτα του βήματα. Και δεν είναι υπερβολικό, από τη στιγμή που έκανε το πάθος του, επιχείρηση. Στα 14 απέκτησε το πρώτο του μηχανάκι, ακολούθησαν σπουδές στη μηχανολογία και στα 22, ξεκίνησε τη λειτουργία του “Μoto Μαντάς”. Ειδική θέση στο μαγαζί, έχουν τα βραβεία που απέσπασε σε αγώνες μηχανών (όπως για παράδειγμα συμμετοχές στο Dragster, στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού το 2002), φωτογραφίες, ενώ ακόμα και… εξώφυλλο έχει γίνει, σε κασέτα VHS (ναι, ναι τις πρόλαβα)... 

 

 

Τα μηχανάκια πόλης βγαίνουν πρώτα στην…. κούρσα των πωλήσεων, όπως μάθαμε. Τώρα, χρειάστηκε αρκετή ώρα για μένα τον παντελώς άσχετο, να μου εξηγήσει τους διάφορους τύπους μηχανών πόλης. Βασικά, πρωταγωνιστούν τα σκούτερ και τα παπάκια (οι πιο πιθανές επιλογές για κάποιον που μπορεί να χρειαστεί ένα μέσο μετακίνησης στην πόλη ή έναν επιπλέον καθρέφτη για να διορθώσει την πορεία του τσουλουφιού - λέω εγώ τώρα).

 

 

Συμφέρει φίλοι μου, γιατί και λίγη βενζίνη καίει, και οικονομικά είναι, τη φιγούρα σας θα κάνετε κύριοι και τζαμάτοι, και στην Τρίπολη ζούμε, όπου το αμάξι δεν πολυβολεύει σε μετακινήσεις εξπρές! 

 

 

Φυσικά, βασικό είναι το θέμα της ασφάλειας! Πείτε με γραφικό, πείτε ότι περνάω κοινωνικά μηνύματα, σταυρώστε με –σταυρώστε με, αλλά προσέχουμε για να έχουμε! ΚΡΑΝΟΣ. Αυτή είναι η λέξη κλειδί για την προφύλαξη μας από τυχόν ατυχήματα (στην Ελλάδα, όπου ζούμε, αξίζει συνεχώς να υπογραμμίζεται). Κράνη, θώρακες, αλλά και άλλους σχετικούς εξοπλισμούς προφύλαξης μπορεί κάποιος να βρει στο … ενήλικο “Moto Μαντάς” που φέτος κλείνει 18 χρόνια λειτουργίας!

 

 

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται η αγαπημένη μηχανή του Ηρακλή. Η μηχανή του! Είναι Enduro, από αυτές που τρέχουν στα βουνά (το εξηγώ απλά, γιατί κι εγώ απλά ζήτησα να μου εξηγηθεί)  με την οποία κάθε Κυριακή οργώνει… τα βουνά της Αρκαδίας! 

 

Δε θα μπορούσα να μην ανέβω στη μηχανή, λοιπόν, αυτή (γιατί έχουμε κόνσεπτ ή δεν έχουμε σα στήλη; Οεο;) και φορώντας την απαραίτητη στολή με αξεσουάρ της εταιρίας "ACERBIS" (με συγκίνηση, σκεπτόμενος ότι όντως η εμφάνιση του Μιχάλη Ρακιντζή στην Eurovision, ήταν φτωχότερη χωρίς εμένα) προέβηκα στη μοιραία ανάβαση ! (Γελάστε ελεύθερα…)

 

 

Βέβαια, το να έχει κανείς μια μηχανή –μηχανάκι, απαιτεί και την απαραίτητη συντήρηση. Γι αυτό το λόγο υπάρχει ένα άκρως εξοπλισμένο συνεργείο στην πίσω μεριά του καταστήματος, όπου γίνονται οι απαραίτητες επισκευές.  

 

 

 

Ελαστικά, λιπαντικά, ανταλλακτικά, αξεσουάρ, είδη ένδυσης για τον αναβάτη, και πολλά ακόμη συμπληρώνουν  τη λίστα των ειδών που είναι απαραίτητα για όποιον ασχολείται για τα καλά με το …σπορ! Φυσικά, το “Moto Μαντάς” είναι επίσημος συνεργάτης  με τις κορυφαίες εταιρίες “SYM”, “MODENAS” και “DAYTONA MOTORS” όπου κάποιος μπορεί να βρει το έτερον ήμισυ… δίτροχό του! 

 

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ήπια και ένα ωραιότατο φραπεδάκι από τα χέρια της φίλης μου της Βασιλικής.  (Στο έταξα και σου έκανα κι ειδική αναφορά, με φώτο και με όλα, όχι για να μη λες!)

 

 

Στο τέλος της κουβέντας μας με τον Ηρακλή, κάναμε τις γνωστές ερωτήσεις για τυχόν απρόοπτα με πελάτες. Βασικά, κάποιοι μάθαμε ότι πάνε να αγοράσουν μηχανή, δηλώνουν ότι ξέρουν από... βέσπα και προσπαθούν να βάλουν ταχύτητα, πατώντας το πίσω  φρένο! (Ίσως και να μην πάρει μπρος ποτέ – λέω εγώ τώρα…). Ενώ, για ένα ειδικό μοντέλο στον κατάλογο, που ενδείκνυται για delivery και στη φώτο μετέφερε ένα καφάσι μπύρες, ρωτήθηκε ο Ηρακλής, αν οι μπύρες είναι …δώρο! (Εσύ που ρώτησες, είσαι ένας θεούλης!) 

 

 

Και μιας που πιάσαμε το αλκοόλ, κάπου διάβασα την παράφραση ενός ιαπωνικού ρητού, που λέει: “Αν θες να ζήσεις χαρούμενος για μια μέρα, πιες ένα ποτό. Αν θες να είσαι ευτυχισμένος για ένα χρόνο, παντρέψου. Αν θες να είσαι ευτυχισμένος για μια ζωή, ανέβα σε μία μηχανή”. Εγώ τι να σας πω; Αν μπείτε στο τριπάκι, έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο!

 

 

 

Επισκεφτήκαμε το κατάστημα: 

“MOTO MANTAS”

Γρ.Λαμπράκη 105, Τρίπολη

Τηλ.: 2710 227167

Blog: motomantas.blogspot.gr

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.