Διαφορα - To know us better

Όλα τα λεφτά... λουλούδια!

Η ιστορία των ανθρώπων, για πολλούς, ξεκινάει σε έναν κήπο: στον Κήπο της Εδέμ. Πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια μετά, ο κήπος συνεχίζει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη ζωή του ανθρώπου. Για να φτιάξετε το δικό σας κήπο, τον μπαχτσέ σας ή για οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα, υπάρχει ο… Παράδεισος του επίδοξου καλλιεργητή . Το "Κήπος + Ιδέα"!

 

Η επιχείρηση ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από το 2009 στην Τρίπολη, και βρίσκεται στην οδό Σπετσεροπούλου 28-30. Σε ένα χώρο γεμάτο άνθη και παντός τύπου φυτά για τον κήπο, προσφέρονται και… ιδέες για την άρδευση χώρων πρασίνου, τη διαμόρφωση και φύτευση κήπων και δωμάτων, την άρδευση καλλιεργειών, το σχεδιασμό κήπων, τη συντήρηση χώρων πρασίνου και τη βιολογική γεωργία.

 

 

Ο ιδιοκτήτης Δημήτριος Καραχάλιος, τον μαγικό κόσμο των φυτών τον έχει σπουδάσει, αφού είναι πτυχιούχος της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας. Το να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο, ήταν το επόμενο του βήμα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του.

 

 

Στο κατάστημα, υπάρχει ό,τι χρειάζεται ένας επίδοξος κηπουρός! Από γλαστράκια με πολύχρωμα λουλούδια, μέχρι έτοιμα ζαρζαβατικά για μεταφύτευση, αλλά και σπόρους για να ζήσετε τη χαρά της εξέλιξης του φυτού σας, μέρα με τη μέρα!

 

 

Δεν μπορεί να μη θυμάστε εκείνη την άσκηση στο Δημοτικό, που βάζαμε σε ένα άδειο κεσεδάκι από γιαούρτι λίγες φακές, και τις αφήναμε στο παράθυρο της τάξης, βλέποντας με τον καιρό πως "μεταμορφώνονταν" σε φυτό!

 

 

 

Παράλληλα, μπορείτε να βρείτε μηχανήματα αλλά και εργαλεία των εταιριών "Fiskars","Vari", "Etesia", "Texas" κ.α. που θα κάνουν την ενασχόληση με την κηπουρική και την καλλιέργεια της γης, να φαντάζει πανεύκολη...

 

 

Το κίνημα "φυτεύω", έχει γίνει viral. Πέρα από αυτούς που είχαν μία έκταση γης για να καλλιεργήσουν τα οπωροκηπευτικά τους, υπήρχε μία τάση να εντοπίζονται βλαστάρια από ντοματιές, ακόμα και σε γλάστρες σε μπαλκόνια! Πρόκειται για ένα θετικό φαινόμενο – μάστιγα της εποχής, που ακολουθείται μαζικά και δίνει άλλο… νόημα στη φράση "ξέρεις τι τρως"!

 

Εκτοξευτήρες,  λάστιχα, ψεκαστήρες και πλήθος αξεσουάρ μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημα, για να πάτε το πότισμα σε… άλλο level!

 

 

Τα μυρωδικά, είναι το μυστικό συστατικό για πολλές λαχταριστές και πικάντικες συνταγές. Στο "Κήπος + Ιδέα" μπορείτε να αποκτήσετε ένα Herbs Pan που περιλαμβάνει σπόρους για 4 μυρωδικά (μεταξύ άλλων και σακουλάκια με βασιλικό - γιαρέμ γιαρέμ - και δυόσμο), το απαραίτητο χώμα και ένα φοβερό γλαστράκι που έχει 4 ειδικές "καμάρες", για να βγαίνει από εκεί το κάθε φυτό! Μία πατέντα, που οι φίλες νοικοκυρές ξέρω ότι θα εκτιμήσουν, όσο κανείς άλλος!

 

 

Πέρα από τους σπόρους όμως, βασικό κομμάτι της ανάπτυξης του φυτού, αποτελεί το χώμα. Στο κατάστημα, υπάρχει ποικιλία οργανικών / βιολογικών λιπασμάτων, εταιρειών "Gemma" και "De Ceuster Meststoffen", τόσο για επαγγελματίες, όσο και για ερασιτέχνες που μεγαλώνουν…  γερά, γερά φυτά!

 

 

Όσο για ύπουλα έντομα που παραμονεύουν για να αρπάξουν τους σπόρους σας, υπάρχουν τα κατάλληλα βιολογικά εντομοαπωθητικά, που θα στείλει τα ζιζάνια στους κήπους του ενοχλητικού γείτονα (εντάξει αν είστε πολύ τυχεροί, αλλιώς αρκεστείτε στο ότι απλά δε θα παρουσιαστούν στο δικό σας κήπο).

 

 

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν και χάπια για κατσαρίδες. Δε θυμάμαι τι ακριβώς μου είπε ο Δημήτρης ότι κάνουν. Εσείς, καλού κακού βάλτε και λίγο νεράκι δίπλα από το χαπάκι, γιατί θα τους κάτσει στο λαιμό αν το πάρουν ξεροσφύρι…

 

 

Η εξυπηρετικότατη Κανέλλα, μας ξενάγησε στο κατάστημα και μας παραδέχτηκε ότι το να εργάζεσαι σε ένα κατάστημα γεμάτο… πράσινο, είναι μια μοναδική εμπειρία, και μπορεί να σας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία και συμβουλή για θέματα ανθοκομίας και όχι μόνο.

 

 

Η αρχιτεκτονική κήπων είναι το μεράκι της επιχείρησης. Ο Δημήτρης μας έδειξε στον υπολογιστή κήπους που έχει σχεδιάσει, σε ένα πρόγραμμα με πλοήγηση σε 3D, όπου έβλεπες τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και θύμιζε… video game!     

 

 

Χωρίς να χάσουμε χρόνο, εφοδιαστήκαμε με τα κατάλληλα εργαλεία, φορέσαμε τη φόρμα εργασίας, και ξαμοληθήκαμε στους κήπους για να δούμε πώς γίνεται η συντήρηση των χώρων πρασίνου!

 

 

O Δημήτρης,  με το μπορντουροψάλιδο ανά χείρας, διατηρούσε το σχήμα στους θάμνους του κήπου.

 

 

Την ίδια ώρα, εγώ με τον κόπτη, ξεχορτάριασα τα δύσκολα σημεία (με μεγάλη επιτυχία! Να τα λέμε κι αυτά.)…

 

 

Ακούραστος και αεικίνητος, με τη βοήθεια της μηχανής του γκαζόν κούρεψα τον κήπο, σχηματίζοντας τη φράση "To Know Us Better". Αλλά το μεγαλεπήβολο σχέδιο ναυάγησε, οπότε κρατάτε μόνο το 'με τη βοήθεια της μηχανής του γκαζόν κούρεψα τον κήπο".

 

 

Ο Δημήτρης μου παρουσίασε και τον αεριστήρα – φυσητήρα, που άνετα θα μπορούσε να λέγεται και  "ανάποδη σκούπα" γιατί διώχνει τα φύλλα και τα υπολείμματα γκαζόν από τα πλακάκια σας γύρω από τον κήπο!

 

 

To team του "Κήπος + Ιδέα", αναλαμβάνει την τοποθέτηση και συντήρηση συστημάτων αυτόματου ποτισμού, για να μην παιδεύεστε κι εσείς, αλλά και τα δέντρα ή τα φυτά σας να ποτίζονται τις ώρες που πρέπει, μέσω χρονοδιακοπτών.

 

 

Πριν φύγουμε, τσεκάραμε και τα φύλα των καρποφόρων δέντρων και τσέκαρα αν ποτίζονται σωστά. Όλα καλά…

 

 

Επιπλέον, στο κατάστημα μπορείτε να προμηθευτείτε μηχανήματα πρασίνου, περιβάλλοντος, καθαριότητας, και ειδικά  γεωργικά μηχανήματα, όπως τα Δανέζικα μηχανήματα κήπου "Texas", για να δώσετε σχήμα και στον δικό σας κήπο!

 

 

Όποια θέση και να έχει στην καρδιά σας η κηπουρική, στο "Κήπος + Ιδέα" θα βρείτε όλα τα εφόδια για το ταξίδι στον κόσμο των φυτών. Εξάλλου το να ασχολείσαι με τον κήπο, σε κάνει αυτόματα πιο αισιόδοξο, σε κάνει να πιστεύεις στο αύριο…

 

 

Επισκεφτήκαμε την επιχείρηση:

"ΚΗΠΟΣ + ΙΔΕΑ"

Σπετσεροπούλου 28-30, Τρίπολη

Τηλ. – φαξ: 2710 235278

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: www.kiposkidea.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.