Διαφορα - To know us better

"Ναυσικάαα..."

Η μάθηση, δεν είναι κάτι που σταματάει μόλις αφήσουμε τα θρανία. Σίγουρα, όμως, γεννιέται σε αυτά κι όσο η ζωή παραδίδει μαθήματα, εμείς… μαθαίνουμε! 

Το σχολείο δίνει βάσεις σε κάθε μαθητή και τα φροντιστήρια θέτουν το… "υποστύλωμα" του οικοδομήματος της γνώσης. Και όταν μιλάμε για φροντιστήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εννοούμε την "ΠΡΟΟΔΟ"! Με γνώμονα τη διασφάλιση της προόδου των μαθητών του, το φροντιστήριο "Πρόοδος", άνοιξε τις πόρτες των… αιθουσών διδασκαλίας του τον Μάρτιο του 2004, υπό τη διεύθυνση του Ηλία Σπυρόπουλου.

 

 

Η ιδέα της συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία, πάντα υπήρχε στο μυαλό του Ηλία. Πριν από 11 χρόνια, αποδέχτηκε την πρόταση της ξαδέρφης του, Παναγιώτας Σαράφη, για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού ομίλου, και έτσι το φροντιστήριο, ξεκίνησε να γράφει τη δική του ιστορία στην Τρίπολη.

 

 

Βέβαια το κατά πόσο εύκολο είναι να προσπαθείς να συνεργαστείς με μαθητές σε στάδιο προεφηβικό αλλά και μαθητές στην εφηβεία (όπου όλοι λίγο – πολύ βγάζαμε έναν επαναστάτη από μέσα μας), είναι ένα άλλο κεφάλαιο!

 

 

"Δεν αρκεί να είσαι μόνο καθηγητής. Πρέπει να είσαι και ψυχολόγος", δήλωσε ο Ηλίας, για το ρόλο του εκπαιδευτικού στην τάξη της Γ’ Λυκείου, όπου οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με τη… βάσανο των Πανελλαδικών!

 

 

Το άγχος, η πίεση κι οι φοβίες του μαθητή μπροστά στην "Εξέταση των Εξετάσεων", απαιτούν αντίκρυ του έναν καθηγητή που θα μπορεί να τον καθησυχάσει και να τον βοηθήσει. Το έχει τραγουδήσει κι η Βίσση: "Τους μαθητές τους τρώει το στρες κι η αγωνία αν θα μπούνε στις ανώτατες σχολές"...

 

 

Αν κρίνω από το δικό μου αμαρτωλό παρελθόν, η Γ’ λυκείου ήταν η χρόνια που στο φροντιστήριο πέρναγα περισσότερο χρόνο απ’ ότι στο σπίτι μου...

 

 

Από την άλλη, οι καθηγητές μου έπρεπε να τα βγάλουν πέρα, τόσο με την συνεχή μου αμφισβήτηση για το κατά πόσο ωφέλιμα είναι αυτά που διδάσκομαι αλλά και με τη συνεχή μου γκρίνια (τι λέγαμε πριν για την εφηβεία;). Α, και θυμάμαι, το διάβασμά ήταν πολύ...

 

 

Αρκετά με το flashback, επιστρέφουμε πίσω στα δικά μας τώρα. Το φροντιστήριο καλύπτει μαθήματα γυμνασίου και λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), τα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων , Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο, ενώ αναλαμβάνει και την προετοιμασία για δηλώσεις συμμετοχών για στρατιωτικές σχολές, αστυνομικές σχολές και το εμπορικό ναυτικό. 

 

 

Πέρα από την προετοιμασία του μαθητή και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, η "Πρόοδος", σε ατομικά ραντεβού με τους μαθητές, παρέχει συμβουλές και πληροφορίες για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου. Γιατί η συμπλήρωση τύπου "τζόκερ" δεν πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει πουθενά, μεταξύ μας…

 

 

Οι φιλόλογοι: Η. Σπυρόπουλος, Μ. Βλάχου, Ε. Δημοπούλου, οι μαθηματικοί: Ε. Κουλού, Γ. Μανέλης, Χ. Φιλόπουλος, η οικονομολόγος Κ. Κατσαρού, η χημικός Κ.Κοζιώκα και ο φυσικός Γ. Ψιμούλης, αποτελούν την… Dream Team του φροντιστηρίου και καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. 

 

 

Παράλληλα, η ομάδα του φροντιστηρίου συμμετέχει σε ειδικά σεμινάρια και συνεχώς ενημερώνεται για τις όποιες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα.

 

 

Με αυτά και με ‘κείνα, είπα να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου στους μαθητές. Ξεκινήσαμε με Αρχαία, όντας εξάλλου παιδιά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη! Έβγαλα τις απαραίτητες φωτοτυπίες και ρίχτηκα στη... μάχη!

 

 

Άρχισα να διαβάζω το αρχαίο κείμενο, θυμήθηκα ότι έχω να συναντήσω θρανίο πάνω από 5 χρόνια, έπαθα μία κρίση ηλικίας, κι έτσι άδοξα ένιωσα να τερματίζεται η καριέρα μου στο καθηγητηλίκι!  

 

 

Πριν τα παρατήσω μια για πάντα, εξέτασα και τους αγαπητούς μου μαθητές στην κλίση των ρημάτων. Τους έβαλα άριστα. Γιατί, αν κάτι κράτησα από το σχολείο, είναι ότι ο βαθμός των καθηγητών είναι καθαρά ένας αριθμός και τίποτα παραπάνω. Ο μαθητής από την άλλη, είναι πολλά περισσότερα… 

 

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε συνδυασμό με το ξενόγλωσσο κομμάτι του ομίλου Σαράφη όπου ανήκει η "Πρόοδος", χορηγούνται υποτροφίες σε μαθητές με υψηλές μαθησιακές επιδόσεις!

 

 

Καταλήγοντας, αν πρέπει κάπου να εμπιστευτείτε την πρόοδο του παιδιού σας, τότε η "Πρόοδος" είναι η ιδανική επιλογή (σα να λέμε "έχει και το όνομα και τη χάρη").  Η εμπειρία των καθηγητών, οι πολλές επιτυχίες των μαθητών του, οι άνετες αίθουσες, τα ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα αλλά και οι ασυναγώνιστες τιμές,  κάνουν το φροντιστήριο την νούμερο ένα επιλογή για τον μαθητή!

 

 

Εξάλλου, όπως έχει πει και ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν: "μια επένδυση στη γνώση αποδίδει το καλύτερο επιτόκιο"…

 

 

 

Επισκεφτήκαμε το φροντιστήριο:

"ΠΡΟΟΔΟΣ"

28ης Οκτωβρίου 37 (1ος όροφος)

Τηλ.: 2710 234434

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: proodos-edu.gr

Facebook: Πρόοδος Φροντιστήριο

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.