Διαφορα - To know us better

Όλος ο Κόσμος... στο πιάτο σας!

Η Ευρώπη, συνάντησε την Ασία και την Αμερική, στην σύνοδο …κορυφής της πολυπολιτισμικής γαστρονομίας μίας καντίνας. Το "Fresh Basil", προτείνει για το μενού του Τριπολίτη ένα "ταξίδι" στις γεύσεις του κόσμου, με εισιτήριο την όρεξή σου και διαβατήριο το… πιρούνι ή τα chopsticks σου!

 

 

Το "Fresh Basil" ήρθε το καλοκαίρι του 2015, για να φέρει στην Τρίπολη … έναν διεθνή αέρα, που πάντα χρειαζόταν! Με πιάτα από κάθε σημείο του χάρτη, εγγυάται το πιο γευστικό tour που … πήγατε ποτέ!

 

 

O operator manager του καταστήματος, Γιώργος Γιαμάνης, μας μίλησε για τη φιλοσοφία της επιχείρησης, που αν και μετρά μόλις κάποιες εβδομάδες λειτουργίας, φαίνεται να έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο της πόλης μας που ψάχνει το κάτι… international στη διατροφή του.

 

Πρόκειται για ένα "πάντρεμα" εστιατορίου με fast food, με ένα μενού ντυμένο με τα … χρώματα της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αμερικής, της Μεγάλης Βρετανίας της Ιαπωνίας, και άλλων χωρών, με φρέσκα υλικά και "πατώντας" πάνω στις original συνταγές κάθε έθνους. Και το καλύτερο; To 95% των πιάτων κινείται σε τιμές κάτω των 5€!

 

 

To κατάστημα που βρίσκεται στην Πλατεία Άρεως, έχει εφαρμόσει την πολιτική του semi self – service. Η διαδικασία είναι απλή. Παίρνετε το δίσκο σας, το σερβίτσιο σας και αν θέλετε το ψωμάκι σας, και στη συνέχεια το κρασάκι σας...

 

 

Έπειτα, κατευθύνεστε προς το ταμείο και παραγγέλνετε το πιάτο της αρεσκείας σας. Αφού πληρώσετε, προμηθεύεστε ένα ταμπελάκι με αριθμό και κάθεστε στο τραπέζι σας, όπου και σας φέρνει το πιάτο σας ο σερβιτόρος.

 

 

Σάλτσες πικάντικες αλλά και σόγιας σας περιμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο πάγκο, όπως επίσης μαχαιροπίρουνα, χαρτοπετσέτες, ποτήρια, μπουκαλάκια με νερό και ό,τι μπορεί να χρειάζεστε για το γεύμα σας.

 

 

Την πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Αρκαδία, μέσω του "Fresh Basil", κάνει μεταξύ άλλων και το sushi! Πρόκειται για ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό πιάτο με βάση το ξυδάτο ρύζι και συνδυάζεται με θαλασσινά όπως ο σολομός και ο τόνος. Σερβίρεται με σάλτσα σόγιας, γουασάμπι (που δίνει μια πικάντικη γεύση) και τζίντζερ.

 

 

Και το sushi … χωρίς chopsticks, δεν τρώγεται! Και επειδή κι εγώ ως Αρκαδόπουλο, δεν μπορώ να πω ότι έμαθα να χρησιμοποιώ τα συμπαθή ξυλάκια από βρεφική ηλικία σας δίνω κάποιες οδηγίες , για να τα πάτε εξαιρετικά!

 

 

 

Βήμα πρώτο: τοποθετήστε το πρώτο chopstick χαμηλά, ανάμεσα στον αντίχειρα και στο μεσαίο δάκτυλο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το δεύτερο chopstick ανάμεσα στην άκρη του αντίχειρα και του δείκτη. Και είστε κομπλέ!

 

 

 

Δε χρειάζεται  να εκτυπώσετε το κείμενο αυτό και να το έχετε στην τσέπη σας όταν επισκεφτείτε το κατάστημα, καθώς  οι οδηγίες  είναι τυπωμένες πάνω στη συσκευασία που σας δίνουν…

 

 

 

 

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα, burgers, club sandwiches, hotdogs,  δροσερές σαλάτες αλλά και μαγειρευτά όπως πέρκα, μπιφτέκια και πολλά ακόμη πιάτα συνθέτουν το μενού.

 

 

 

Όμως εγώ έφαγα… σκάλωμα μόλις δοκίμασα τα λαζάνια με σάλτσα μπολονέζ! Αυτό ήταν λέω σημάδι από το Θεό, και ζήτησα να δοκιμάσω για πρώτη φορά στα χρονικά, να μαγειρέψω (διότι η σπεσιαλιτέ μου είναι το τοστ με διπλό τυρί)!

 

 

 

Βάλαμε μια ποδιά και το καπελάκι μας και μπήκαμε στην κουζίνα! Με τη βοήθεια του Νώντα, του chef του καταστήματος, εκτέλεσα τη συνταγή πιστά για τα πιο γευστικά λαζάνια που δοκιμάσατε ever!

 

 

Γέμιση, λαζάνια, γέμιση, λαζάνια πήγαινε η δουλειά μέσα στο ταψάκι μου, μέχρι να καταλήξει στο φούρνο…

 

 

Το … ολόφρεσκο "Fresh Basil" ήρθε στην Τρίπολη για να μείνει! Με γεύσεις που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας  και με οικονομικές τιμές για να ξετρελάνουν και την τσέπη σας,  είναι η πιο σίγουρη επιλογή για το πιο γευστικό ταξίδι … που μπορείτε να ... το μεταφέρετε και μέχρι το σπίτι σας ή τη δουλειά σας, καθώς όλα τα πιάτα διατίθενται και για take away!

 

 

 

 

Εξάλλου, στο φαγητό δεν υπάρχουν σύνορα … Βασικά, με βασιλικό (γιαρέμ γιαρέμ και δυόσμο), δεν έφτιαξε κι ο Θεός (γιαρέμ γιαρέμ) τον Κόσμο; 

 

 

 

Επισκεφτήκαμε την επιχείρηση:

"FRESH BASIL"

Πλατεία Άρεως 4, Τρίπολη

Τηλ.: 2711 101905

Facebook: Fresh Basil Canteen

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.