Επικαιροτητα

ΠΑΡΙΣΙ: Εκρήξεις, πυροβολισμοί και 2 νεκροί

Μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σεν Ντενί για τη σύλληψη υπόπτων της τρομοκρατικής επίθεσης που αιματοκύλισε το Παρίσι.

 

Στόχος της επιχείρησης είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, ενώ μέχρι στιγμής, υπάρχουν δύο νεκροί. Ένας τρομοκράτης από πυρά αστυνομικών και μία γυναίκα - καμικάζι, η οποία πυροδότησε τον εκκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένη.


Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο Βέλγος τζιχαντιστής για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, είναι ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί του Παρισιού, δήλωσε αστυνομική πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.


Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός άνδρας, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, το οποίο αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής και στο οποίο έχουν οχυρωθεί δύο ως τέσσερις ύποπτοι.


Την ίδια ώρα πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, την οποία επικαλείται και πάλι το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός από την επιχείρηση αυτή της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη των υπόπτων που έχουν οχυρωθεί σε διαμέρισμα του βόρειου αυτού προαστίου του Παρισιού.


Δύο νεκροί


Για έναν νεκρό αστυνομικό και αρκετούς τραυματισμένους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών κάνουν λόγο τα τηλεοπτικά δίκτυα BFMTV και iTele. Ο ένας τρομοκράτης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, ενώ ο δεύτερος νεκρός, είναι μία γυναίκα – καμικάζι η οποία ανατινάχθηκε.Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται αστυνομικές πηγές, η γυναίκα ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.


Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ανταποκρίτρια της Realnews, Μαρία Δεναξά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η Γαλλική αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, ενώ ένας άνδρας ο οποίος διαφεύγει, βρίσκεται "ταμπουρωμένος" σε ένα σπίτι και ανταλλάσει πυροβολισμούς με την αστυνομία.


Το BFMTV πρόσθεσε ότι ορισμένοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.


Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Monde, που επικαλείται πηγές της αστυνομίας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την επιχείρηση της αστυνομίας. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, μέχρι στιγμής.

 

ΠΗΓΗ:enikos.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.