Επικαιροτητα

Παράνομες εξορύξεις και λαθροθήρες στη Μεσσηνία

 Ένας δασοφύλακας του Δασονομείου Μεσσήνης εντόπισε το φορτηγό που τις μετέφερε.

 

Γύμνωσε ένα λόφο το συνεργείο ενός ιδιώτη εργολάβου που έκανε παράνομες εξορύξεις μέσα σε δασική έκταση στην περιοχή της Λάμπαινας, για να εξασφαλίσει δωρεάν τόνους από τις σκληρές και αιχμηρές πέτρες που κοινώς λέγονται... στουρνάρια! 

 

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη μετά τον έλεγχο που έκανε στο φορτηγό ο δασονόμος και το παράνομο φορτίο κατασχέθηκε. Ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εισαγγελική εντολή, αλλά σε βάρος του εργολάβου και των μελών του συνεργείου του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη εξόρυξη.

 

Στη Μεσσηνία οργιάζει και το παράνομο κυνήγι με απαγορευμένες συσκευές. Δυο λαθροθήρες που κυνηγούσαν τσίχλες με ηχομιμητική συσκευή στη θέση Άγιος Αθανάσιος στο Νερόμυλο, συνελήφθησαν από δασικούς υπάλληλους που έκαναν περιπολία στην περιοχή. Μαζί με τη συσκευή κατασχέθηκαν δύο κυνηγητικά όπλα με τέσσερα φυσίγγια.  Άλλοι δύο λαθροκυνηγοί συνελήφθησαν στην περιοχή Καρποφόρα, ενώ κυνηγούσαν τσίχλες χρησιμοποιώντας «κράχτη» που κατασχέθηκε μαζί με δύο κυνηγετικά όπλα και 52 φυσίγγια. Και για τους τέσσερις υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη θήρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.