Επικαιροτητα

ΑΡΚΑΔΙΑ: "Θέλουν να μας διώξουν από τα σπίτια μας..." (VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μονάδα βιοαερίου στη θέση Μπέρμπερη – "Θέλουν να μας διώξουν από τα σπίτια μας", φωνάζουν οι κάτοικοι...

 

 

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος "Μαντινεία", μετά από ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. της 15ης Νοεμβρίου 2015, προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας της μονάδας βιοαερίου στη θέση Μπέρμπερη.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής ύψωσαν μαύρες σημαίες στα σπίτια τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ πραγματοποίησαν και πορεία μέχρι τον χώρο, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης, προκειμένου να καταστήσουν σαφές προς όλες τις πλευρές, πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες τους, έως ότου φύγει η μονάδα βιοαερίου από την περιοχή τους.

 

Οι κάτοικοι ζητούν να μην λειτουργήσει η μονάδα, ενώ μιλούν και για περίεργες ενέργειες της Δημόσιας Διοίκησης. "Αυτό το έκτρωμα δεν πρέπει να λειτουργήσει. Θα μολύνει την περιοχή μας, θα υποβαθμίσει τα προϊόντα μας, καθώς είμαστε μια αγροτική περιοχή. Ακόμα μια ανησυχία μας είναι, πως με την λειτουργία της μονάδας, θα αυξηθεί το μικροβιακό φορτίο της περιοχής", ανέφερε μεταξύ άλλων ένας εκ των κατοίκων, ενώ συμπλήρωσε: "Θα αγωνιζόμαστε μέχρι να φύγει από την περιοχή μας. Έφτιαξαν την μονάδα δίπλα από το ρέμα, για να πετάνε εκεί τα λύματα".

 

Με την σειρά της η πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου Μαντινεία τόνισε: "Ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία μας και απαξιώνονται οι περιουσίες μας", ενώ στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στο δρόμο επί του οποίου βρίσκεται το κτίριο της εταιρείας, καθώς και στις αποφάσεις με τις οποίες δόθηκε είσοδος-έξοδος στην επιχείρηση.

 

Τέλος η πρόεδρος ξεκαθάρισε: "Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας στην περιοχή", με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα και να φωνάζουν πως με αυτά που γίνονται, θα τους εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.