Επικαιροτητα

Υπερψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα - Το παρασκήνιο...

Από μία απώλεια μέτρησαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

 

Ο Στάθης Παναγούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία και ο Νίκος Νικολόπουλος από τους ΑΝ.ΕΛ καταψήφισε το νομοσχέδιο και οι δύο τέθηκαν εκτός των δύο κοινοβουλετικών ομάδων. 

 

Η κοινοβουλευτική πλειοψήφια διαθέτει πλέον 153 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 153 και κατά 137.  Είχε προηγηθεί το πρωί η παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

 

Το παρασκήνιο της παραίτησης Σακελλαρίδη

 

Οι διαρροές στον Τύπο πως ο τέως βουλευτής Α Αθήνας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα απείχε από τη σημερινή διαδικασία οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση να ζητήσει την παραίτηση Σακελλαρίδη από το αξίωμά του.

 

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής έκανε γνωστό ότι παραιτείται αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο».

 

Την έδρα του στη Βουλή καταλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός για θέμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

 

"Οχι" από τον Νικολόπουλο – Να παραδώσει την έδρα του τον καλεί ο Καμμένος

 

Να παραδώσει την έδρα του ο Νίκος Νικολόπουλος ζητεί με δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στην περίπτωση που ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος δεν ψηφίσει το βράδυ το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

 

Νωρίτερα ο κ. Νικολόπουλος είχε στείλει μήνυμα σχετικά με τις προθέσεις του για τη σημερινή ψηφοφορία. Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής Αχαΐας συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τόνισε: "Είμαι αντίθετος σε κάθε έννοια επιλεκτικής και μέσω των δικαστηρίων προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το λέω καθαρά για να είμαι τίμιος απέναντι στον λαό, συνεπής προς τις πατριωτικές αρχές και ήσυχος με τη συνείδησή μου".

 

Πηγή: real.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.