Επικαιροτητα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ: Τατούλης "διδάσκων"...

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, άρχισε με..."πλημμύρες", εναρμονιζόμενο με την επικαιρότητα, προφανώς, λόγω σεισμών και.. κυκλώνων!

Tα ημερησίας διάταξης θέματα, ξεκίνησαν με το έκτο υπ' αριθμόν θέμα, σχετιζόμενο με την αποκατάσταση πλημμυρών στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας-εισηγήτρια η αντίστοιχη Αντιπεριφερειάρχης.

 

Οι κ. Πατσαρίνος και Αλευράς, από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τόνισαν πως πρέπει να υπάρξει τεκμηριωμένη πρόταση από μέρους της Περιφέρειας, ως προς τη συνδρομή που αιτείται από την κεντρική κυβέρνηση.

 

Ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε, γενικότερα, στην ανυπαρξία αντιπλημμυρικής πολιτικής διαχρονικά, λόγω της αναλγησίας του αστικού κράτους κλπ....

 

Κοινώς, όλοι εξέφρασαν την άποψη πως τα έργα είναι αναγκαία αλλά, αναλόγως κομματικής τοποθέτησης, ο καθένας εκ των συμβούλων που πήραν τον λόγο, εξέφρασαν διαφοροποιήσεις ως προς τη φυσιογνωμία και την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτάθηκαν απ' την Περιφερειακή αρχή. 

 

Εντύπωση κάνει πως αναφέρθηκε συχνά η έννοια "κλιματική αλλαγή", ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που, ωστόσο, στην πράξη, δεν δείχνει ν' απασχολεί πολύ ούτε το ελληνικό κράτος αλλά ούτε και τις αυτοδιοικητικές δομές της χώρας...

 

Τονίστηκε, επίσης, πως, με αποδυναμωμένο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είναι μικρά τα περιθώρια υλοποίησης τέτοιων έργων, καθώς η κρατική χρηματοδότηση είναι πενιχρή. 

 

Είναι προφανές πως οι Περιφέρειες, μαξιμαλιστικά λειτουργώντας, ζητούν πολλά για να πάρουν όσα μπορούν και, κατόπιν, να διοχετεύσουν μέρος αυτής της χρηματοδότησης σε άλλες ανάγκες, μελλοντικές (επείγουσας φύσεως) ή παρελθοντικής...χρήσης....(Ήτοι, έργα και δράσεις που εγκρίθηκαν παλαιότερα αλλά οι χρηματοδοτήσεις δεν ήταν επαρκείς).

 

Η κ. Τζανετέα (η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας) είπε πως ήδη η περιφερειακή αρχή, κατόρθωσε να μην επιτρέψει τη διαίρεση του νομού Λακωνίας στα δύο, "θυσιάζοντας" μέρος του προγράμματος επενδύσεων. Αναφέρθηκε, επίσης, αναλυτικά σε συγκεκριμένο έργο, αναλύοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ενίοτε η περιφέρεια, λόγω των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών. Ευχαρίστησε δημόσια τους υπαλλήλους για την προσπάθειά τους.

 

Ο κ. Περιφερειάρχης δε, παίρνοντας το λόγο, μίλησε περί της φύσεως των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Πελοπόννησο, εξήγησε τη λειτουργία του γνωστού "Ταμείου Αλληλεγγύης" και προέβαλε το γεγονός πως οι αποκαταστάσεις γίνονται εξ' ολοκλήρου απ' την Περιφέρεια, καθώς οι δήμοι είναι απόντες. Τέλος, κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως δεν εκπληρώνει το ρόλο που έχει αναλάβει απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου, όντας απλά αρνητική και λαϊκίζουσα...

 

Ορισμένως, ο κ. Τατούλης έμοιαζε να παραδίδει μάθημα σε "μαθητούδια", καθώς, μιλώντας αμιγώς πολιτικά, και διανθίζοντας την ομιλία του με παραδείγματα, απέδειξε, γι' άλλη μια φορά, την ισχύ του, εντός του συμβουλίου.

 

Η τοποθέτηση του κ. Τατούλη ήταν σ' έντονο ύφος, προκαλώντας την αντίδραση μελών της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, κανείς δεν ανέλαβε να του απαντήσει...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.