Επικαιροτητα

Μια δασκάλα από την Καλαμάτα... στο Μπαγκλαντές! (VIDEO)

Εμπειρία ζωής, από εκείνες που κάνουν κάποιον ακόμα καλύτερο άνθρωπο, είχε την ευκαιρία να ζήσει η καλαματιανή δασκάλα Μιράντα Κουμανάκου, σε ένα ταξίδι στο Μπαγκλαντές, με την Action Aid.  

 

 

Ένα ερευνητικό ταξίδι, στο πλαίσιο του τριετούς Ευρωπαϊκού προγράμματος “Send my friend to school” («Στείλε το φίλο μου στο σχολείο»), που αποτελεί στάση ζωής για την ίδια τη Μίραντα και τους συνταξιδιώτες της. 

 

Επελέγη η περίοδος των μουσώνων, που αποτελούν το βασικό εμπόδιο για να πάνε οι μαθητές στο σχολείο. Οι περιγραφές συγκλονίζουν καθώς οι αναφορές ακόμα και για παιδιά που πνίγονται στην πολύ δύσκολη διαδρομή μέσα από πλημμυρισμένους δρόμους κι εκτάσεις από και προς το σχολείο, είναι ικανές να συγκινήσουν ακόμα και τον πλέον σκληρό άνθρωπο. Παιδιά φορτωμένα με βιβλία  που μπαίνουν σε  ξυλόβαρκες ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους, για να μάθουν γράμματα, να σπουδάσουν, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, που θα τους βγάλει από τη δύσκολη ζωή μιας επαρχίας που στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή, στους ορυζώνες της, όπου πολλά ακόμα παιδιά παλεύουν για την επιβίωση της οικογένειας, δουλεύοντας πραγματικά σαν μεγάλοι.

 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.