Επικαιροτητα

Aπάντηση στον Παπαηλιού για τα ΕΠΑΛ

Στο βουλευτή Αρκαδίας Γιώργο Η. Παπαηλιού, που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό   Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα τη «μεταφορά μαθητών ΕΠΑΛ», απάντησε στη Βουλή στις 20.11.2015 ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε, ότι θα προωθήσει, σε συνεννόηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, νέα ΚΥΑ, που να καλύπτει τη δαπάνη μεταφοράς με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών και των μαθητών των ΕΠΑΛ, αφού ληφθεί υπόψη η σχετική δαπάνη.



Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού απάντησε, ότι η επίκληση οποιουδήποτε λόγου και πάντως οικονομικών δυσχερειών για τη εξαίρεση μαθητών ΕΠΑΛ από την κάλυψη της δαπάνης μεταφοράς τους στα σχολεία (στα ΕΠΑΛ) άνω των 20 χλμ με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά προτεραιότητα, ιδίως για την κυβέρνηση της αριστεράς. 

Και πρόσθεσε :

Η δαπάνη δεν μπορεί παρά να είναι μικρή για την άνιση αντιμετώπιση των μαθητών ΕΠΑΛ σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές, των μαθητών των μουσικών σχολείων συμπεριλαμβανομένων, δεν υπάρχει δικαιολογητική βάση.



Ίσα-ίσα θα δικαιολογούνταν και ευνοϊκή μεταχείριση των μαθητών ΕΠΑΛ  διότι  τα ΕΠΑΛ είναι ή μάλλον έπρεπε να είναι σχολεία που αποτελούν τη βάση της τεχνικής εκπαίδευσης, που θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει άξονα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Oι μαθητές των ΕΠΑΛ και ειδικότερα των νυκτερινών βιώνουν τη βιοπάλη και ταυτόχρονα προσπαθούν να κατακτήσουν τη γνώση με υπερένταση των δυνάμεών τους. Πολλοί από τους μαθητές των ΕΠΑΛ προέρχονται από περιοχές ορεινές και απομονωμένες της επαρχιακής Ελλάδας, όπως η Αρκαδία.  Αυτές οι περιοχές, και ειδικότερα η Αρκαδία,  κατοικείται από ανθρώπους του μεροκάματου που αγαπούν και επιδιώκουν τη γνώση και τη μόρφωση και σ΄ αυτές, η επικοινωνία είναι δύσκολη, λόγω μεγάλων αποστάσεων, κακού οδικού δικτύου, κλιματολογικών συνθηκών, ιδίως τους χειμερινούς μήνες και κατέληξε : 

Πρέπει να απομακρυνθεί ένα ακόμη εμπόδιο από την πρόσβαση στην εκπαίδευση των μαθητών των ΕΠΑΛ, μέσα σ΄ όλα τ΄ άλλα, που τους τίθενται. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ δεν είναι "παιδιά ενός κατώτερου Θεού" και Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.