Επικαιροτητα

Τατούλης σε κυβέρνηση: "Δώστε μας την αρμοδιότητα..." (VIDEO)

Την αρμοδιότητα του σχεδιασμού της πολιτικής για την ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου ζήτησε από την κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου...

 

Αρχικά κατά την εισήγηση του θέματος "Νέα δεδομένα στην αγροτική οικονομία και κτηνοτροφία. Προοπτικές ανάπτυξης και αντιμετώπισης των προβλημάτων" που τέθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Στρατηγάκος  αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος των προβλημάτων με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

"Δεν πιστεύουμε πως πρέπει να κατεβάσουμε τα όπλα". 

 

"Όσοι ασχολούμαστε αρκετά χρόνια  με την πολιτική παρακολουθούμε τις κυβερνήσεις να δίνουν συνεχώς υποσχέσεις στον κόσμο του πρωτογενούς τομέα και χρόνο με τον χρόνο να δημιουργούνται όλο και περισσότερα προβλήματα".

 

"Κάποιοι πίστευαν, πως συνεχώς μέσω των επιδοτήσεων θα ζούσαν κάποιες κοινωνικές ομάδες".

 

"Αν δεν γίνει κάτι θα επέλθει σύντομα ο θάνατος του αγρότη".

 

"Έχει γίνει περισσότερο ορατό από ποτέ, πως οι αιρετές περιφέρειες πρέπει, να έχουν την αποκλειστική ευθύνη για όλα τα προγράμματα, που αφορούν στον πρωτογενή τομέα. Δεν μπορούν τα υπουργεία να ξέρουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής".

 

"Οι αρμοδιότητες του πρωτογενούς τομέα από όλα τα χρηματοδοτικά ταμεία πρέπει να περάσουν στις Περιφέρειας και αυτή την πρόταση πρέπει να την στηρίξουν όλοι".

 

"Επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα για το ΕΣΠΑ και το πόσο καλά πηγαίνει να σας πω πως ακόμα δεν έχει εγκριθεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τον αγροτικό τομέα. Πώς πάνε όλα ωραία λοιπόν , όπως υποστηρίζουν κάποιοι;"

 

"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να διεκδικεί και να συνεχίσει τα έργα υποδομών".

 

"Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων του συμβουλίου, οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την στήριξη και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

 

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

 

"Με πρόταση δική μου συστήνεται επιτροπή διαβούλευσης μεταξύ της Περιφέρειας και τον αγροτών-κτηνοτρόφων".

 

"Η αγροτική οικονομία και κτηνοτροφία είναι ο σημαντικότερος πυλώνας πιθανής εξόδου της χώρας από την κρίση".

 

"Όλα όσα ακούγονται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση είναι ευχολόγια και δεν συνιστούν πολιτικές".

 

"Δεν είπε κανένας πως δεν θέλει να φορολογηθεί. Το θέμα είναι αν μπορούμε να διαμορφώσουμε μια πολιτική με κίνητρα για να αντέξει ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της οικονομίας. Αλλά για αυτά δεν άκουσα τίποτα".

 

"Θέλουμε η κυβέρνηση να μας δώσει την αρμοδιότητα να σχεδιάσουμε την πολιτική μας για το πώς θα αναπτυχθεί η κτηνοτροφία".

 

"Ζω την αγωνία και το άγχος των ανθρώπων που θέλουν να καλλιεργήσουν την επόμενη περίοδο και ζητιανεύουν από τον έναν και τον άλλον για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν".

 

"Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μαζί με τον τομέα του τουρισμού είναι τα μόνα όπλα που μας έχουν μείνει…"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.