Επικαιροτητα

Οδηγίες προς τους κτηνοτρόφους της Αρκαδίας...

Οδεύοντας προς τον χειμώνα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία αλλά και τον προγραμματισμό για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Καιρικών Φαινομένων. 

 

 

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ένα σημαντικό κομμάτι είναι αυτό της ενημέρωσης που πρέπει να παρέχεται στους πολίτες. 

 

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στην προσπάθεια αυτή, έχει αποστείλει ενημερωτικό έγγραφο σε όλες τις Έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, όπου με τη σειρά τους από εκεί θα μοιραστεί στους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων. 

 

Σε αυτό το ενημερωτικό έντυπο, υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στους Κτηνοτρόφους, όπου είναι γνωστή η δυσκολία αλλά και η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος. Στόχος μας είναι η καλύτερη ετοιμότητα αλλά και η απρόσκοπτη λειτουργία των Κτηνοτροφικών Μονάδων.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

 

"Πριν από την έλευση του χειμώνα οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για την περίπτωση αποκλεισμού των ποιμνίων τους και των ιδίων από έντονες χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές.

 

Σε αποθηκευτικό χώρο δίπλα στις σταβλικές τους εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν αποθηκευμένες ζωοτροφές, σανά και δημητριακούς καρπούς ή έτοιμα μίγματα ζωοτροφών, που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες διατροφής των ζώων για περίπου 15 μέρες. Ακόμα θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν για το διάστημα αυτό εξασφαλισμένη προμήθεια νερού.

 

Πέρα από τις ανάγκες των ζώων θα πρέπει, για την κάλυψη των δικών τους αναγκών, να φροντίσουν να έχουν τροφές που συντηρούνται εύκολα, καθώς και νερό και να έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για καθαρισμό του χώρου.

 

Χρήσιμο είναι να διαθέτουν μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας, όπως ραδιόφωνο με μπαταρίες κλπ, προκειμένου να ενημερώνονται για την πρόβλεψη του καιρού και για άλλες πληροφορίες, για το τι συμβαίνει στην περιοχή, καθώς και για τις οδηγίες που απευθύνουν οι τοπικές αρχές".

 

 

Ο ΕΝΤ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.