Επικαιροτητα

Η Τρίπολη φόρεσε τα γιορτινά της! (video)

Πνεύμα Χριστουγέννων, Αγιος Βασίλης, παιδικά χαμόγελα και πολύ κέφι... Το δέντρο άναψε, η πόλη φωταγωγήθηκε κι όλοι μαζί μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα!



Περίπου δύο λεπτά μετά τις 7 το βράδυ της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου. Η κατάμεστη από κόσμο πλατεία Πετρινού με μίά φωνή, μετά το έναυσμα του δημάρχου Δημήτρη Παυλή, μετρά αντίστροφα για να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα.

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1... Το πνεύμα των Χριστουγέννων με τη δάδα που κρατούσε στα χέρια της φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μαζί δίνει φως και στα χιλιάδες λαμπιόνια που φώτισαν την πλατεία στο κέντρο της Τρίπολης.

Η Τρίπολη φόρεσε και εφέτος τα γιορτινά της. Με τον κόσμο, όσο πλησίαζε η ώρα προς την προγραμματισμένη ώρα φωταγώγησης του δέντρου να πληθαίνει συνεχώς και να συμμετέχει σιγοψυθιρίζοντας τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που έπαιζαν από την Φιλαρμονική της Τρίπολης.

Η Φιλαρμονική ήταν αυτή που άνοιξε με τις μουσικές της την αυλαία των εκδηλώσεων δίνοντας στην πορεία την σκυτάλη στην παιδική χορωδία Τρίπολης και στην παιδική χορωδία Ορφέα.

Ολα αυτά ντυμένα στο ανάλογο σκηνικό. Με τον... απαραίτητο Άγιο Βασίλη ο οποίος μετά το τέλος της εκδήλωσης ανέλαβε να μοιράσει και τα δωράκια στα παιδιά για τα οποία η σημερινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα, τους πλανόδιους πωλητές, τα περίπτερα μέρος του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που έθελξαν τα βλέμματα των πολιτών και βέβαια πολύ κέφι.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Βρέντας ευχήθηκε να βάλουμε όλοι από ένα μικρό λιθαράκι ώστε αυτή η πόλη τα Χριστούγεννα αλλά και πάντα να είναι ευτυχισμένη.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής στο δικό του το μήνυμα ευχήθηκε οι φετινές γιορτές να γεμίσουν με ζεστασιά τις καρδιές όλων σημειώνοντας ότι και εφέτος ο δήμος κατάφερε και εξασφάλισε τη δωρεάν συμμετοχή των πολιτών του στις εκδηλώσεις.

Για περίπου 5 λεπτά μετά τη φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Πετρινού η νύχτα έγινε ημέρα στην Τρίπολη από τα εκατοντάδες βεγγαλικά που φώτισαν τον αρκαδικό ουρανό.

Η σκυτάλη ακολούθως πέρασε στο παιδικό συγκρότημα ΧΑΝΑ ΖΟΟ που ξεσήκωσε τους μικρούς προσκεκλησμένους της σημερινής γιορτής.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.