Επικαιροτητα

"Ομολογία" του Υπουργού για έργα της Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: "Οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη των έργων για την υποστήριξη των αγροτών της Αρκαδίας".

 

 

Απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομίας, Γ.Σταθάκη, για τα έργα "Αγροτικός Εξηλεκτρισμός Π.Ε. Αρκαδίας» και «Κατασκευή αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων στο Νομό Αρκαδίας":

 

Τα δύο έργα είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά τη διάρκεια της θητείας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, τον περασμένο Δεκέμβριο. Το έργο του αγροτικού εξηλεκτρισμού αφορά περίπου εκατό γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες στην Αρκαδία, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να εκσυγχρονιστούν και να αναπτυχθούν, ανταποκρινόμενες στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις. Το έργο της κατασκευής αντιπλημμυρικών και αρδευτικών έργων αφορά κυρίως τους Δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας και στοχεύει στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, στην καλύτερη διαχείριση και εξοικονόμηση του νερού, και εν τέλει στην αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των αγροτών της περιοχής.

 

Με τις απαντήσεις του στις δύο ερωτήσεις που κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Υπουργός Οικονομίας κ.Σταθάκης αναγνωρίζει ότι τα έργα έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ. Έμμεσα όμως ομολογεί πως δεν έχει προχωρήσει καμία δράση τους:

 

·         "Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εγγεγραμμένο από το 2014 το έργο 2014ΕΠ02600028 “Αγροτικός Εξηλεκτρισμός Π.Ε. Αρκαδίας”, με συνολικό προϋπολογισμό 300.000,00 ευρώ, πιστώσεις έτους 60.000,00 και μηδενικές πληρωμές".

·         "Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι εγγεγραμμένο από το 2014 το έργο 2014ΕΠ02600027 “Κατασκευή αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων Νομού Αρκαδίας”, με συνολικό προϋπολογισμό 1.200.000,00 ευρώ, πιστώσεις έτους 1.000,00 και μηδενικές πληρωμές".

 

Η αναγνώριση από τον Υπουργό ότι τα έργα και η χρηματοδότησή τους έχουν εγκριθεί είναι θετική, όμως πρέπει άμεσα οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στην προκήρυξή τους, ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό για την υποστήριξη των αγροτών της Αρκαδίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.