Επικαιροτητα

Πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Αρχίζει στα Προπύλαια η πρώτη συγκέντρωση μαθητών και φοιτητητικών συλλόγων στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ θα ακολουθήσει συγκέντρωση οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μικροένταση επικράτησε όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στο στενάκι της Πρυτανείας.

 

 

Κλειστός θα είναι από τις 15.00 ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο ενώ αντίστοιχα στις 17.00 θα κλείσει ο σταθμός στο Σύνταγμα μετά από εντολή της αστυνομίας.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε συνδυασμό με τις άλλες δυνάμεις οι αστυνομικοί που θα κινητοποιηθούν θα ξεπεράσουν τις 5.000.

 

Σε συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για τις συγκεντρώσεις και πορείες των μαθητών, αλλά και των αριστερών οργανώσεων και αναρχικών, η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην δοθεί ευκαιρία για επεισόδια.

 

Οι εντολές είναι τα ΜΑΤ να φρουρούν καλά το Πολυτεχνείο, το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικά γραφεία και άλλα κτίρια και υπηρεσίες, ενώ θα μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε «πολιορκημένη» περιοχή, χωρίς όμως να μπουν μέσα και να προκαλέσουν.

 

Ταυτόχρονα όμως έχουν δοθεί οδηγίες να δράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση καταστροφών, ενώ ομάδες συλλήψεων θα είναι σε επιφυλακή από το πρωί και οι έλεγχοι θα είναι έντονοι σε όλη την Αθήνα.

 

Ανάλογα μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Επεισόδια στα Εξάρχεια

 

Εξάλλου, ένας Πορτογάλος τουρίστας τραυματίστηκε κατά τη διάρκει των επεισοδίων που σημειώθηκαν για δεύτερη νύχτα στα Εξάρχεια, όταν δέχτηκε επίθεση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τρεις ακόμα συμπατριώτες του.

 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ομάδα περίπου 80 νεαρών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαϊμη.

 

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά, ενώ κάποια στιγμή καταδίωξαν τους νεαρούς σχεδόν μέχρι την πλατεία Εξαρχείων.

 

Ο "κλεφτοπόλεμος" συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα, νεαροί επιτέθηκαν σε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Πορτογάλοι τουρίστες, οι οποίοι έκαναν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί απο πέτρα στο κεφάλι ο οδηγός, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο όχημα.

 

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς".

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό απο την Αστυνομία αν έγιναν προσαγωγές ή συλληψεις.

 

Ήταν η δεύτερη νύχτα επεισοδίων καθώς επιθέσεις κατά δυνάμεων της αστυνομίας και πετροπόλεμος σημειώθηκε και το βράδυ της Παρασκευής.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.