Επικαιροτητα

"Βαριά" καμπάνα σε μελισσοκόμο που είχε... ρημάξει και την Αρκαδία

Καλείται να αποζημιώσει 11 μελισσοκόμους από τους οποίους αποδεδειγμένα είχαν κλαπεί μελίσσια, συνολικού ποσού 29.700 ευρώ.




«Γερή καμπάνα» άκουσε χθες ένας μελισσοκόμος από το Δήμο Μεσσήνης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για κλοπή κυψελών κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Για την κλοπή δεκάδων κυψελών συναδέλφων του από Μεσσηνία και Αρκαδία τού επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

"Στο παρά πέντε" γλίτωσε τη φυλακή, αφού η εισαγγελέας πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή του.

Το δικαστήριο αποφάσισε, τελικά, να δώσει την αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με τον όρο καταβολής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε την καταβολή αποζημίωσης για ηθική βλάβη στο μελισσοκόμο που παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή, ύψους 13.600 ευρώ, καθώς και αποζημίωση στους 11 μελισσοκόμους από τους οποίους αποδεδειγμένα είχαν κλαπεί μελίσσια, συνολικού ποσού (κατ’ αναλογία για τον καθένα) 29.700 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα στο tharrosnews.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.