Επικαιροτητα

Τρίπολη: Πρωτότυπος εορτασμός Ημέρας Γαλλοφωνίας (photos)

Εκδήλωση πραγματοποίησε το Φιλοτεχνικό Τρίπολης για την Παγκόσμια Ημέρας Γαλλοφωνία, το Σάββατο 18/3.

 

Πρωτότυπη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας.

 

Η Ζιζή Σαλίμπα, δρ. Οικονομολόγος- Ιστορικός και Εκδότρια, παραβρέθηκε στην εκδήλωση και παρουσίασε τη γαλλόφωνη καναδή συγγραφέα Γκαμπιέλ Ρουά και το βιβλίο της "Ο δρόμος για το Αλταμόν". Το συγκεκριμένο βιβλίο, έχει πάρει έπαινο για την Εικονογράφηση από τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης, το 2016. 

 

Ακόμα εισήγηση έκαναν τρεις ομιλήτριες, καθηγήτριες Γαλλικών: η Αριάδνη Ανδριανάκη, η Νεκταρία Ραμμογιάννη και η Νάντια Τερζή.

 

Έκαναν αναφορά στη γαλλίδα συγγραφέα Σιμόν Ντε Μποβουάρ, στο βιβλίο της "Το δεύτερο φύλλο". Και όπως ανέφεραν και οι ίδιες, η Σιμόν Ντε Μποβουάρ υπήρξε φεμινίστρια, έκανε αγώνα υπέρ της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των γυναικών.

 

Ακόμα η πιανίστρια Αμαλία Γούλα έντυσε τη βραδιά με γαλλικές μελωδίες.

 

Η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Τρίπολης Εύη Μεντή είπε πως,  προσπάθειες γίνονται να θεσμοθετηθεί και η Παγκόσμια ημέρα ελληνοφωνίας, η οποία εορτάζεται την 9η Φεβρουαρίου, όμως δεν είναι ακόμα τόσο γνωστή.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.