Επικαιροτητα

Πέθανε ο θρυλικός κιθαρίστας του ρόκ Τσακ Μπέρι

Ο Τσακ Μπέρι έγινε διάσημος με τραγούδια όπως τα "Johnny B. Goode", "Roll Over Beethoven" ή το "Sweet Little Sixteen".

 

Ο θρυλικός κιθαρίστας και τραγουδιστής Τσακ Μπέρι, ένας από τους πατέρες του ροκ εν ρολ, απεβίωσε χθες Σάββατο σε ηλικία 90 ετών, ανακοίνωσε η αστυνομία της κομητείας Σεντ Τσαρλς (Μιζούρι, κεντρικές ΗΠΑ).  

 

Ο Τσαρλς Έντουαρντ Άντερσον Μπέρι ο πρεσβύτερος βρέθηκε άψυχος από νοσοκόμους μέσα στο σπίτι του και ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 13:26 τοπική ώρα, διευκρίνισε η αστυνομία της κομητείας σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.  

 

Ο Τσακ Μπέρι έγινε διάσημος με τραγούδια όπως τα "Johnny B. Goode", "Roll Over Beethoven" ή το "Sweet Little Sixteen". Κατατάχθηκε από το περιοδικό Rolling Stone στην 6η θέση ανάμεσα στους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ενώ, από το ίδιο περιοδικό, κατατάχθηκε στην 5η θέση ανάμεσα στους καλύτερους μουσικούς όλων των εποχών. 

 

Ο Berry ανακοίνωσε την ημέρα των 90ων γενεθλίων του πως το πρώτο καινούργιο studio album μετά το "Rock It" του 1979 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 υπό τον τίτλο "Chuck".

 

Ο πρώτος δίσκος του μετά από 38 χρόνια θα περιλαμβάνει επίσης τα παιδιά του Charles Berry Jr. και Ingrid, ("the Blueberry Band"), στην κιθάρα και τη φυσαρμόνικα, ενώ τα τραγούδια "θα καλύπτουν το φάσμα από σκληρό rock μέχρι πιο soul χρονοκάψουλες του έργου του" και θα είναι αφιερωμένος στην επί 68 χρόνια σύζυγο του, Themetta Berry.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.