Επικαιροτητα

winamp wmp real qt

Δρόμος Σκιρίτιδας: Αίτημα ετών βαίνει προς υλοποίηση!

Σε νέα εποχή μπαίνει η ευρύτερη περιοχή του Δάσους Σκιρίτιδας μέσω της αναβάθμισης του οδικού δικτύου Βλαχοκερασιάς-Κολλινών! Η πρότυπη επένδυση της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας, βασικός μοχλός ανάπτυξης για την Πελοπόννησο...

Με την ομόφωνη, απόψε (20/03), απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου "οδικό δίκτυο Βλαχοκερασιά-Κολλίνες" , ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας ιδιαίτερα σημαντικής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας στην Πελοπόννησο και, παράλληλα, ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα μιας περιοχής που είχε αδικηθεί μέχρι τώρα, ως προς την αξιοποίησή της εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας.

 

Η βελτίωση του οδικού δικτύου της Αρκαδίας και η αντιμετώπιση προβλημάτων που το αφορούν-έλλειψη ηλεκτροφωτισμού, κατολισθήσεις-, κατείχαν κεντρική θέση στα αποψινά θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

 

Ο εισηγητής των θεμάτων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Αρκαδία, καθώς αυτό αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή και, άλλωστε, είναι βασικό πρόταγμα της πολιτικής του κ. Πέτρου Τατούλη, ο συνολικός εκσυγχρονισμός ολόκληρου του οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο.

 

"ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ" 

Ειδικά, για τον εκσυγχρονισμό του δρόμου στην Σκιρίτιδα, η κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου σημείωσε πως η περιοχή, αλλά και ειδικά η πρότυπη επιχείρηση πρωτογενούς παραγωγής που βρίσκεται εκεί- δηλαδή, η "Φάρμα"- θα αποτελέσει αιχμή της νέας εξωστρεφούς, αναπτυξιακής πολιτικής που θα εφαρμόσει η Περιφέρεια, ιδιαίτερα ως προς τις εξαγωγές της Πελοποννήσου.

 

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ SKIRITIDA RUN 

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή ήδη παρουσιάζει σημαντική δραστηριότητα και ως προς τις, λεγόμενες, εναλλακτικές δραστηριότητες, καθώς διεξάγεται εδώ και δυο χρόνια με επιτυχία το "Skiritida Run", ένας θεσμός που ήλθε για να αναδείξει τα υπέροχα τοπία της Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα του Δάσους Σκιρίτιδας, αλλά κυρίως για να προσφέρει ένα τρίπτυχο άθλησης, διασκέδασης και πολιτισμού.

 

Χωρίς, τέλος, να θέλουμε να "ευλογήσουμε" τα γένια μας, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο Radio Arcadia 93.8 αλλά και ο ιστότοπος www.arcadia938.gr, έχουν αναδείξει εδώ και πολύ καιρό την ανάγκη υλοποίησης του έργου και το πόσο σημαντικό θα είναι για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.