Επικαιροτητα

Το Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε το "σκάνδαλο Βατοπεδίου"

Μετά από 9 χρόνια που ξέσπασε το «σκάνδαλο του Βατοπεδίου» και 2 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έριξε αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση αθωώνοντας όλους τους κατηγορούμενους.

 

Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα, έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.

 

Μεταξύ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο αυτά τα δυο χρόνια ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

 

Κώστας Καραμανλής: Εστω και αργά το φως νικάει το σκοτάδι

 

«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με αφορμή την ετυμηγορία για την υπόθεση Βατοπεδίου.

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ν.Δ. σημειώνοντας ότι «Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν.

 

Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα».

 

Ρουσόπουλος: Κατέπεσαν συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις

 

«Συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις κατέπεσαν», τονίζει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος με αφορμή την αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης για όλους τους κατηγορούμενους,στην υπόθεση Βατοπεδίου.

 

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ανακοίνωσή του, κάνει αναφορά και στον Γιάννη Αγγέλου λέγοντας: 

 

«Κρίμα που ο φίλος μου Γιάννης Αγγέλου δεν έζησε να νιώσει αυτήν τη δικαίωση». 

 

Στο στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και διευθυντή του γραφείου του, Γιάννη Αγγέλου που απεβίωσε πέρυσι, είχε επιβληθεί η ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 400.00 ευρώ για την υπόθεση Βατοπεδίου.

 

Εφραίμ: Δοξολογούμε τον Θεό για την αθώωση

 

Με χειροκροτήματα, δάκρυα και φωνάζοντας: "Άξιος ο γέροντας" και "Χριστός ανέστη", υποδέχτηκε μεγάλο μέρος του ακροατήριου την τελευταία παρεμπίπτουσα απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία δόθηκε το "πράσινο" φως για την άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων.

 

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια, ο ηγούμενος Εφραίμ δήλωσε: 

 

"Ευχαριστούμε το Θεό και την Παναγία για την αισία έκβαση της υποθέσεως και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε το Θεό". 

 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης για την ετυμηγορία σχετικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου

 

Βουλγαράκης για το Βατοπέδι: Δεν υπήρξε ποτέ κανένα σκάνδαλο-Αιχμές για τη στάση της ΝΔ

 

Ανακοίνωση της οικογένειας Πελέκη, μετά την απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου

 

Το συγκινητικό μήνυμα του Δένδια για τον Γιάννη Αγγέλου και τον Ευάγγελο Μπασιάκο

 

Τζιτζικώστας: Κατέπεσε οριστικά η σκευωρία σε βάρος του Καραμανλή

 

ΠΗΓΗ: real.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.