Επικαιροτητα

Κανένα αίτημα για αλλοδαπό εργάτη γης από την ΠΕ Αρκαδίας!

Δυσκολεύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον συντονισμό της απόφασης. Αλλαγές ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.



Απίστευτο αλαλούμ επικράτησε σε ό,τι αφορά το εργόσημο των αλλοδαπών εργατών γης και τις εγκρίσεις από την αποκεντρωμένη διοίκηση που χορηγούνται μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού μετακλητών εργατών, που προβλέπεται ανά περιφέρεια.

Όπως αποδείχθηκε, η εφαρμογή ήταν αρκετά μακριά από τις πραγματικές ανάγκες. Τη διαπίστωση αυτή  έκαναν 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσαν με σχετική επερώτηση να αναδείξουν το σχετικό γεγονός, ενώ παράλληλα ζητούν μία σειρά από αλλαγές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου σύμφωνα με το κείμενο της ΚΥΑ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε τις εξής ανάγκες προς συμπλήρωση του ανώτατου ορίου σε εργάτες γης και κτηνοτρόφους ανά περιφερειακή ενότητα για τα έτη 2015-2016:

Αργολίδας: 3 εργάτες γης,
Κορινθίας: 15 εργάτες γης και 15 εργάτες κτηνοτροφίας,
Λακωνίας: 70 εργάτες γης και 25 εργάτες κτηνοτροφίας,
Μεσσηνίας: 1.150 εργάτες γης και 2.650 εργάτες κτηνοτροφίας.

Σημειώνεται, δε, ότι δεν προβλέπεται αριθμός εργατών για την ΠΕ Αρκαδίας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να ισχύει, αλλά ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ηλίας Στρατηγάκος, αρμόδιος για τέτοια θέματα, δήλωσε: "Προηγήθηκαν συσκέψεις με τους εκπροσώπους των δήμων και όσων αγροτικών φορέων συμμετείχαν και εμείς απλά μεταφέραμε τα στοιχεία που μας έδωσαν".

Ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στην "Υπαιθρο Χώρα" και μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

"Σε πολλές περιπτώσεις, αποδεικνύεται ότι οι περιφερειακές ενότητες δεν εκτιμούν σωστά τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, ακυρώνοντας στην πράξη την εφαρμογή της ρύθμισης για το εργόσημο και επειδή με αυτήν τη ρύθμιση ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των παραγωγών, στους οποίους στερείται η δυνατότητα να δηλώσουν τους εργάτες γης που απασχολούν και να συμπεριλάβουν τα στοιχεία αυτά στη φορολογική τους δήλωση ως έξοδα".

Πηγή: ypaithros.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.