Επικαιροτητα

Δημητσάνα: Τιμά τους ήρωες της 25ης παραδοσιακά

Ο Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας με τη στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και των λοιπών φορέων, αναβιώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το έθιμο των Λαμπαδηδρομιών, το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στην Δημητσάνα.

 

Στην μπαρουταποθήκη του έθνους, την ιστορική Δημητσάνα το βράδυ της 25ής Μαρτίου ο χρόνος γυρνά πίσω 196 χρόνια. Τότε που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης και αυθόρμητα οι Δημητσανίτες βγήκαν στους δρόμους με δάδες στα χέρια για να διαδώσουν και να γιορτάσουν το χαρμόσυνο μήνυμα.

 

Τιμώντας τους προγόνους μας και σε ανάμνηση της αυθόρμητης πράξης τους, βγαίνουμε στα καλντερίμια, με παραδοσιακές φορεσιές και αυτοσχέδιες δάδες στα χέρια, τραγουδώντας κολοκοτρωνέικα τραγούδια και στήνουμε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, υπό τους ήχους της μαύρης Δημητσανίτικης Μπαρούτης! Μικροί, μεγάλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή, προς τιμήν των ηρώων του ’21.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.