Επικαιροτητα

Εκδήλωση: Τιμή στους "Αρκαδικούς Βλαστούς" του Αγαπήνορα (video)

Οι μαθητές του ιστορικού Παγκυπρίου Γυμνασίου της Λευκωσίας επισκέπτονται την Αρκαδία, για έκτη συνεχόμενη φορά.

 

Δώδεκα μαθητές και μαθήτριες συνοδευόμενοι από δύο καθηγητές, ξεναγήθηκαν στην Τρίπολη και είδαν τις ομορφιές του τόπου μας.

 

Επισκέφθηκαν την Δευτέρα 27/3 την ορεινή Γορτυνία και την Τρίτη 28/3 θα επισκεφθούν την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα.

 

Επίσης διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο την Δευτέρα 27 Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό για να υποδεχθεί και να τιμήσει τους "Αρκαδικούς Βλαστούς" του Αγαπήνορα, βασιλιά των Αρκαδών από την Τεγέα και σύμφωνα με τη παράδοση και τους θρύλους, πρώτου οικιστή της Κύπρου την εποχή του Τρωικού Πόλεμου.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, εμπεριείχε, καλλιτεχνική παρουσίαση με θέμα τις μακραίωνες αρκαδοκυπριακές σχέσεις από τους μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου και οπτικοακουστική διάλεξη με θέμα "Αρκαδία και Αρκαδικό Ιδεώδες δια μέσου των αιώνων".

 

Οι μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου την Τετάρτη 29/3 θα παραβρεθούν στο μουσείο της Τεγέας, την ίδια μέρα θα επισκεφθούν το Ναύπλιο και ύστερα θα κατευθυνθούν προς την Αθήνα, όπου θα ξεναγηθούν στην πρωτεύουσα.   

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.