Επικαιροτητα

Ο Νίκος Τσιαμούλος για τα απορρίμματα

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της παράταξης του Νίκου Τσιαμούλου που αφορά στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

 

 

Είναι γεγονός ότι και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου της παράταξης, είχαμε αναφέρθει για το πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων και την έλλειψη σχεδιασμού από την παρούσα δημοτική αρχή. Οι εξελίξεις συνεχώς μας επιβεβαιώνουν. Πρόσφατα λοιπόν, πληροφορηθήκαμε για ένα ακόμα πρόστιμο 25.000 Ευρώ που επιβλήθηκε από την περιφέρεια, αυτή τη φορά για την χωματερή της Αγίας Τριάδας.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, θυμούμενοι εκείνες τις δραματικές συνεδριάσεις στην αρχή του χρόνου, υπό την ασφυκτική πίεση των γεγονότων και με τα απορρίμματα ήδη 3-4 μήνες στο δρόμο. Τι είχαμε πει τότε; Είχαμε μιλήσει για συγκρότηση μιας επιτροπής απ’ όλες τις παρατάξεις, με πρόεδρο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που να ξεκινήσει από εκείνη τη μέρα  έναν αγώνα δρόμου για να βρεθεί μια νόμιμη και εφικτή λύση κοινά αποδεκτή. Ο κ Παυλής αντιθέτως κάλεσε τους επικεφαλείς των παρατάξεων και τόνισε ότι η μόνη λύση ήταν η ανεύρεση ιδιωτικού χώρου όπου θα γίνεται προσωρινά η αποκομιδή των απορριμμάτων και η μεταφορά τους από εκεί σε νόμιμο χώρο.


Όταν έγινε η επιλογή της περιοχής του Άγιου-Βλάση η παράταξή μας έδωσε μια "σιωπηρή" και φοβερά επιφυλακτική έγκριση. Ο κ Τσιαμούλος ως αρχηγός της παράταξης και γνωρίζοντας τις μηχανορραφίες του νυν Δημάρχου ψήφισε "παρών"  θεωρώντας πως "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού". Ο κ Νίκου ψήφισε "ναι" λόγω του υγειονομικού κατεπείγοντος και υπό τις εξής προϋποθέσεις׃  Να είναι προσωρινός χώρος μεταφόρτωσης, να μην δημιουργηθεί μια νέα χωματερή (βλέπε Αγία-Τριάδα), και να γίνει άμεση αποκατάσταση του χώρου.


Η σημερινή κατάσταση ξεπερνάει δυστυχώς όλες τις προϋποθέσεις που είχαμε θέσει.

 

Συγκεκριμένα:

 

(α). ο Άγιος- Βλάσης έχει μεταμορφωθεί από χώρος μεταφόρτωσης σε πραγματική χωματερή,

(β). οι περιβόητοι διεθνείς διαγωνισμοί μεταφοράς των απορριμμάτων –οι οποίοι καταγγέλθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή από τον επικεφαλής της παράταξης μας "Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα", ως στημένοι και ότι δεν θα έχουν καμία τύχη- έχουν όλοι ακυρωθεί ή αποβεί άγονοι, δικαιώνοντας έτσι την θέση της παράταξης, και τέλος

(γ). το Μεγαβούνι κατέληξε ένα ακόμα Βατερλό του κ. Παυλή μετά και την πρόσφατη αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Σας θυμίζουμε ότι πριν εκλεγεί Δήμαρχος, ο κος Παυλής είχε  “…4 λύσεις για τα απορρίμματα στο τσεπάκι….” Μόνο που όταν έγινε Δήμαρχος άλλαξε κουστούμι και τις ξέχασε σε αυτό που φορούσε προεκλογικά.


Το τραγικότερο όμως σε όλα αυτά, είναι οι δηλώσεις του Πρόεδρου του  Δημοτικού Συμβουλίου του κ. Κακλαμάνου που από την μια είπε ότι δεν φαίνεται ορατή λύση στο άμεσο μέλλον και από την άλλη εκθείασε το έργο του κ. Τότση γιατί κατάφερε με τις πρωτοβουλίες του, να μειώσει τον όγκο των απορριμμάτων. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να εκθειάζεται  ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος γιατί  άρχισε να  κάνει "εν μέρει" τη δουλεία του, αν και για μας ο κ Τότσης παραμένει ο αντιδήμαρχος που λάμπει δια της ανυπαρξίας του! Αλήθεια που την είδε ο κ. Κακλαμάνος τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, ιδιαίτερα με την εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες η πόλη στην πλατεία Πετρινού και στους γύρω πεζόδρομους; Φταίμε λοιπόν να πούμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ιδιάζουσα φαντασία ή θα μας επιπλήξει πάλι ότι τον κατηγορούμε από υπερβάλλοντα αντιπολιτευτικό ζήλο; 


Η λύση αυτή τη στιγμή, μοιάζει να έρχεται από την Περιφέρεια, αφού το ελεγκτικό συμβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία  για τη ΣΔΙΤ. Και όλα αυτά είναι πλέον τόσο κοντά. Μέχρι τότε τα πρόστιμα συνεχίζουν, η περιοχή του Άγιου-Βλάσση επιβαρύνεται, ο κ Τότσης "αγρόν ηγόρασε" και οι πολίτες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι το σταυρό τους για να μην επιστρέψει ο περσινός …. Σκουπιδο-εφιάλτης!



ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΑΙΔΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.