Επικαιροτητα

Βρέθηκαν χειροποίητα όργανα της Φιλαρμονικής

Κατά τη διαδικασία καθαρισμού και εκκένωσης μιας αποθήκης του Δήμου, η οποία στεγάζεται στο οικόπεδο του 1ου παιδικού σταθμού του Δήμου Τρίπολης, επί της οδού Λαγοπάτη 41, βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα της Φιλαρμονικής.

 

Τα αντικείμενα αυτά υπέπεσαν στην αντίληψη της υπεύθυνης του 1ου παιδικού σταθμού κας Αικατερίνης Λήδας Λουκατάρη, η οποία είναι και Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Περιβάλλοντος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τρίπολης, η οποία αξιολόγησε ως σημαντικά τα ευρήματα για την Ιστορία της Φιλαρμονικής και με την άμεση προτροπή του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Θεόδωρου Καραλή, μερίμνησε για τη διάσωσή τους.

 

Τα αντικείμενα αυτά συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν από την κ. Λουκατάρη και τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής κ. Σωτήριο Κωστούρο και μεταφέρθηκαν στο κτήριο της Φιλαρμονικής για να συντηρηθούν, να εκτεθούν και γενικά να είναι διαθέσιμα στο κοινό και στους ερευνητές-μελετητές του μέλλοντος.

 

Στα ευρήματα συμπεριλαμβάνονται χειροποίητα μουσικά όργανα των αρχών του 20ου αιώνα (σε κακή κατάσταση), σπάνιο φωτογραφικό υλικό, κράνη της Φιλαρμονικής, στολές (οι οποίες  στην κατάσταση που βρέθηκαν δε διασώζονται) κ.α., στοιχεία δηλαδή της Νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας.

 

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

Δήμου Τρίπολης

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.