Επικαιροτητα

ΤΣΙΠΡΑΣ: "Οχι σε περιπολίες με την Τουρκία"

Για υπονομευτική και λαϊκίστικη πλειοδοσία γύρω από το ζήτημα, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας, κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, σε ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.



"Καταλαβαίνω απολύτως την πικρία ορισμένων κύκλων που ίσως να προσδοκούσαν μέσα από μια πιθανή αποτυχία στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να ξαναφέρουν από το παράθυρο τα σενάρια του "grexit", αλλά και κάποιων άλλων κύκλων που ενδεχομένως να καρτερούσαν, να παραμόνευαν να οδηγηθεί η διαδικασία σε αποτυχία και κάποιες μεγάλες συστημικές τράπεζες να οδηγηθούν σε εκκαθάριση, ώστε με μικρό αντίτιμο να αποκτήσουν τον έλεγχο των τραπεζών» τόνισε.


Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τον εκπλήσσει η σπουδή της κ. Μπακογιάννη να κάνει αυτή την ερώτηση και με αυτόν τον τόνο και να υιοθετεί και μάλιστα αστήρικτα, όπως πρόσθεσε, διάφορες θεωρίες συνωμοσίας για ξεπούλημα σε αρπακτικά.


Τσίπρας: "Οχι σε περιπολίες με την Τουρκία, ναι στην ευρωπαϊκή ακτοφυλακή"


"Δεν υπάρχει καμία δική μας αντίρρηση, από την αρχή δεν υπήρξε αντίρρηση, και νομίζω ότι εδώ υπάρχει μία παρεξήγηση σε σχέση με τη συνδρομή της Frontex στην ελληνική ακτοφυλακή στα θαλάσσια σύνορα", είπε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων σχετικά με τα κέντρα ταυτοποίησης μεταναστών.


"Πρέπει να σας πω ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση και στη δρομολογούμενη, μετά και από δική μας παρότρυνση, δημιουργία της λεγόμενης ευρωπαϊκής ακτοφυλακής. Εκεί που έχουμε και το γνωρίζετε όλοι καλά διότι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κι εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις, είναι στο αίτημα που διατυπώθηκε, όχι επισήμως, να υπάρχουν λέει κοινές περιπολίες στα ελληνικά χωρικά ύδατα με την τουρκική ακτοφυλακή", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

"Η χώρα δεν θα μετατραπεί σε αποθήκη μεταναστών"


"Πράγματι υπάρχει ένας κίνδυνος η χώρα, αν συνεχιστούν οι ροές, να μετατραπεί σε αποθήκη. Ε, λοιπόν η χώρα δεν πρέπει και δεν θα μετατραπεί σε αποθήκη", είπε στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός.


Και πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: "Έχουμε ήδη κινηθεί, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις σε διεθνές επίπεδο ώστε να υλοποιηθούν, να εφαρμοστούν οι συμφωνίες επανεισδοχής. Και εδώ πρέπει να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις και η Τουρκία και το Πακιστάν όπου πήγαμε προχθές και κάναμε διαδικασία return, επιστροφής, σε 50 πακιστανούς και είχε πάει και ο επίτροπος εκεί και οι πακιστανικές αρχές από τους 50 μας γύρισαν τους 39 πίσω. Πρέπει να τηρήσουν και όλοι οι υπόλοιποι τις διεθνείς τους υποχρεώσεις, όχι μόνο η Ελλάδα".

 

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός τόνισε ότι: "Πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το πρόβλημα χωρίς να ενδώσουμε στον βάρβαρο λαϊκισμό της βίας των φρακτών και των παράνομων επαναπροωθήσεων και στη θάλασσα και θα επιμείνουμε στους κανόνες ανθρωπισμού. Εύχομαι σε αυτή την προσπάθεια να έχουμε δίπλα μας από εδώ και στο εξής όλες της πτέρυγες του ελληνικού κοινοβουλίου, πλην της Χρυσής Αυγής".


Παράλληλα, κατήγγειλε το φοβικό κλίμα που καλλιεργείται από ακραίους κύκλους στην Ευρώπη τη στιγμή που η Ελλάδα με κανόνες ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προσπαθεί να ανταποκριθεί, και τη στιγμή αυτή, όπως τόνισε εκτοξεύουν μάλιστα και ανεύθυνες απειλές οι ίδιοι ακραίου κύκλοι. Σημείωσε μάλιστα ότι το Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρώπης έδωσε απάντηση σε αυτούς τους ακραίους κύκλους. Για τα κέντρα ταυτοποίησης είπε ότι η επιλογή των σημείων που θα εγκατασταθούν επιβλήθηκε από την πραγματικότητα και τη γεωγραφία και όχι γιατί μας το επέβαλαν από την Ευρώπη.


Λεβέντης: Η κυβέρνηση "προχειρολογεί" και στο προσφυγικό


"Έχω μορφώσει την εντύπωση ότι και το προσφυγικό η κυβέρνηση προχειρολογεί και αυτό θα κοστίσει, όπως και στην οικονομία, η κυβέρνηση έλεγε ότι διαπραγματεύεται και τελικά ο πρωθυπουργός έκανε την απόλυτη υποχώρηση και τα έδωσε όλα. Τελικά έγινε η πλήρης υποχώρηση της Ελλάδος. Το να ισχυρίζεσαι ότι διαπραγματεύεσαι και τελικά να υποχωρείς πλήρως, ζημιώνει την χώρα" είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και υπογράμμισε ότι χωρίς οργάνωση 769.000 άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα το 2015.


Αλλά και όταν έφτασαν οι μετανάστες στην Αθήνα δεν υπήρξε οργάνωση και δεν υπήρξε προγραμματισμός ούτε για τη σίτιση, είπε και επικαλέστηκε και τις αναφορές του δημάρχου Αθηναίων ότι συνωστίζονται στην Αθήνα χωρίς οργάνωση. Την ίδια στιγμή τέσσερις δήμαρχοι της Αττικής έχουν ξεσηκωθεί, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και επισήμανε τα φαινόμενα διαπληκτισμών μεταξύ μεταναστών. Είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός δέχθηκε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα πρόσφυγες χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η αναλογική κατανομή σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Προβλήματα και ανεπάρκειες εντόπισε και ως προς την καταγραφή προσφύγων όπως και ελλείψεις στο απαιτούμενο προσωπικό σημειώνοντας ότι και τα hot spots δεν έχουν νομοθετηθεί με σωστό τρόπο.

 

ΠΗΓΗ:real.gr

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.