Επικαιροτητα

Η Αρκαδία διαθέτει... πιστοποιημένη ενημέρωση!

Arcadia938 και arcadiasports τα δύο μοναδικά σάιτ της Αρκαδίας που βρίσκονται στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.



Με αριθμό Μητρώου 13122 το arcadia938.gr και το arcadiasports.gr είναι -προς το παρόν;- τα δύο μοναδικά σάιτ-μέλη της Αρκαδίας που διαθέτουν πιστοποίηση διαδικτυακών ΜΜΕ.



Αφορά στα 231 εγχώρια ειδησεογραφικά sites των οποίων έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση, με την ανανέωση της λίστας να είναι διαρκής.



"Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο διασφαλίζει ότι η κρατική διαφήμιση θα πηγαίνει σε ιστοσελίδες με ονοματεπώνυμα. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα προς τη διαφάνεια και χαιρόμαστε που έχει αγκαλιαστεί ήδη από τη διαδικτυακή κοινότητα στην Ελλάδα", δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

 



Όπως υποστηρίζουν από το υπουργείο, στόχος τους είναι "η περαιτέρω προώθηση της πρωτοβουλίας, ώστε να ολοκληρωθεί η ρύθμιση ενός άναρχου τοπίου, με γκρίζες διαδικτυακές ζώνες, εκβιασμούς, ιστότοπους ανύπαρκτης επισκεψιμότητας, που απολάμβαναν δυσθεώρητα κονδύλια κρατικής διαφήμισης κ.λπ.".



Πλέον όλα τα sites που θα βρίσκονται στο Μητρώο θα φέρουν στη homepage τους το σήμα πιστοποίησης μέλους «ώστε να γνωρίζουν οι –υπόχρεοι ενημέρωσης για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης– φορείς ποια από τα μέσα δικαιούνται μέρος των διαφημιστικών κονδυλίων».



Τα μέλη του Μητρώου έχουν σημαντικά προνόμια, όπως το δικαίωμα πρόσβασης στην κρατική διαφήμιση μέσω της εφαρμογής της νομοθεσίας για την κατανομή της, αλλά και τη δωρεάν παροχή Υπηρεσίας Εντοπισμού Λογοκλοπής.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.