Επικαιροτητα

Ο δάκος απειλεί πάλι την αγορά

Ο δάκος απειλεί ξανά την οικονομία, καθώς δεν έχουν διασφαλιστεί ακόμα τα χρήματα που απαιτούνται για τη φετινή δακοκτονία.

 

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι εξαιτίας της πλημμελούς δακοκτονίας καταστράφηκε μεγάλο ποσοστό της ελαιοπαραγωγής και παράλληλα υποβαθμίστηκε η ποιότητα του λαδιού, με συνέπεια να μειωθεί δραματικά το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.

 

Η μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών οδήγησε και σε μείωση της κατανάλωσης, κι αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που τα καταστήματα -ειδικά μετά τον Ιανουάριο- βλέπουν πρωτόγνωρη μείωση στις πωλήσεις τους. Μια δεύτερη προβληματική δακοκτονία, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ύφεσης που έχει γνωρίσει η Ελλάδα, εκτιμάται ότι θα αποδειχθεί καταστροφική όχι μόνο για την ελαιοπαραγωγή, αλλά για ολόκληρη την μεσσηνιακή οικονομία, αφού οι επιχειρήσεις δεν έχουν πλέον αποθέματα για να αντεπεξέλθουν μια ακόμα ζημιογόνο περίοδο. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.