Επικαιροτητα

Η ΕΡΤ στην Πελοπόννησο για αφιέρωμα στον οίνο! (video)

Η εκπομπή "Οίνος ο αγαπητός", το Σάββατο 29/4, μας ταξίδεψε στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο!

 

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.

 

Οι προορισμοί τις εκπομπής "Οίνος ο αγαπητός" για την έρευνα του κρασιού ήταν: Νεμέα, Μαντινεία, Σαντορίνη, Μεσόγεια, Δράμα, Παγγαίο, Επανομή, Νάουσα, Ραψάνη, Όσσα Λαγκαδά, Μετέωρα, Ηλεία, Πάτρα, Αίγιο. Το επίκεντρο όμως ήταν η Μαντινεία!

 

Ξεναγός ήταν ο οινολόγος δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, ο οποίος ταξίδεψε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, επισκέφτηκε αμπελώνες και κελάρια, δοκίμασε μεθυστικά κρασιά -λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα.

 

Αναφέρθηκαν ακόμα σε φαγητά και στο πως μπορεί κάποιος να συνδυάσει το γεύμα του με κρασί, για το κατάλληλο "πάντρεμα" γεύσεων.

 

Ένα διαφορετικό ταξίδι στη Διονυσιακή Ελλάδα, που μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να επιλέγει το κατάλληλο μπουκάλι κρασί ή ακόμα και να το συνταιριάξουν για να το απολαύσουν στο μέγιστο.

 

Video σε λίγο...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.