Επικαιροτητα

"Υποβαθμίζεται το νομοθετικό έργο"

Ακολουθεί η δήλωση του Αρκά βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και εισηγητή της παράταξης αναφορικά με την κλήση φορέων στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα...

 

"Η κατάχρηση, εκ μέρους της Κυβέρνησης της διαδικασίας του Κατεπείγοντος για την ρύθμιση και νομοθέτηση σοβαρών ζητημάτων, υποβαθμίζει το νομοθετικό έργο, θέτει προσκόμματα για τον απαιτούμενο διάλογο στη Βουλή και κυρίως αποκλείει την κοινωνία από το να συμμετέχει σ αυτή την κρίσιμη διαδικασία.

 

Μολονότι, τυπικά ο Κανονισμός της Βουλής, δεν προβλέπει την υποχρεωτική συμμετοχή των Φορέων στη διαδικασία του κατεπείγοντος, καλώ τους συναδέλφους όλων των Κομμάτων και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών να αποδεχθούν την πρόταση για την πρόσκληση, ενός περιορισμένου έστω αριθμού παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων κατά τη διαδικασία συζήτησης του ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων». Άλλωστε, παρόμοια πρότασή μου υιοθετήθηκε κατά τη συζήτηση του προηγούμενου κατεπείγοντος ν/σ των προαπαιτούμενων".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.