Επικαιροτητα

"Καμίνι" η Ελλάδα με κύμα ζέστης και αφρικανική σκόνη

 Έως 38°C η θερμοκρασία αύριο!

 

Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν από σήμερα και κυρίως αύριο με νέα άνοδο της θερμοκρασίας που αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου. 

 

Παράλληλα οι ενισχυμένοι νοτιάδες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από την Ελλάδα κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. 

 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο με θερμοκρασίας 36 έως 38 βαθμούς κελσίου, σε περιοχές όπως Θεσσαλία, Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη. 

 

Πρόκειται για θερμοκρασίας σχεδόν 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

 

Παράλληλα αυξημένη θα είναι η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης κυρίως από σήμερα μετά το μεσημέρι, με εξαίρεση το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη. 

 

Η θερμοκρασία σήμερα θα παρουσιάσει άνοδο της τάξης των 2 έως 5 βαθμών, ενώ νέα άνοδος αναμένεται και αύριο. Αλλαγή του σκηνικού με πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από Δευτέρα.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.